Dzsudzsák nehezen heveri ki a kupakudarcot, ami sokba kerül a DVSC-nek

Szombat délben a DVSC–Mezőkövesd mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó NB I 23. fordulója. A Debrecen Dzsudzsák Balázs nélkül fogadta a sereghajtót, ami egyértelmű jele annak, hogy a csapatkapitány nehezen heveri ki a Ferencváros elleni Magyar Kupa-kudarcot. Kötelező győzelem helyett a Loki 1-0-s vereséget szenvedett, Dzsudzsák csak csereként, már hátrányban lépett pályára, de nem tudta felrázni a csapatát.

2024. 03. 02. 11:30
Megyeri Balázs
Fotó: Nemzeti Sport/KOv
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szrdjan Blagojevics, a DVSC vezetőedzője a Ferencváros ellen büntetőpárbajban elvesztett Magyar Kupa-nyolcaddöntő után nem rejtette véka alá a véleményét, miszerint a Magyar Labdarúgó-szövetség a csapatát sújtja az NB I 23. fordulójának sorsolásával. A Debrecen–Fradi meccs szerdán este tíz után ért véget, és a Lokinak szombat délben 12.30-tól máris pályára kell lépnie a Mezőkövesd ellen. A FIFA szabályzatában az áll, hogy két pályára lépés között 48 órának kell eltelnie, a Debrecennek durván 62 órája volt arra, hogy összeszedje magát a drámai kiesés után. Úgy tűnik, Dzsudzsák Balázsnak ez az idő kevés a testi-lelki regenerálódásra a szertefoszlott álom után, hiszen kimaradt a Loki kezdőcsapatából.

 

Későn érkezett ..

A DVSC-nek persze Dzsudzsák nélkül is illett volna legyőzni a Mezőkövesdet. Az első félidő inkább szenvedést hozott játékosnak, szurkolónak egyaránt. A második féidőben előbb Milan Milanovics, a Mezőkövesd vezetőedzője szánta rá magát cserékre, aztán ugyanígy döntött a honfitársa, debreceni kollégája, Szrdjan Blagojevics is. A 66. percben hármas cserével igyekezett felfrissíteni a DVSC-t, talán túl későn, vagy szerencsétlenül.

Egy perc múlva mindenesetre a Mezőkövesd megszerezte a győzelmet jelentő gólt. Szöglet után a szintén csupán néhány perccel korábban csereként beállt Bőle Lukács elé került a labda, aki mellel maga elé tette, majd a 16-osról ballal kapura szúrta azt. Megyeri Balázs talán késve vetődött, csak beleütni tudott a labdába, amely a hálóban kötött ki (0-1).

A gól után persze támadott a Loki, de mintha hiányzott volna a hit a csapat játékából. Személy szerint ugyanezt mondhatjuk Dzsudzsák Balázsról is.

Nem sikerült egyenlíteni, 1-0-ra nyert a Mezőkövesd, amely tehát nem adja fel a harcot az NB I-es tagságért. A Debrecen pedig érezhetően többet vesztett szerdán egy mérkőzésnél. Nehéz lesz a kupakudarcból felállni.

A debreceni közönség is nagyon csalódott, a meccs közben többször és utána is felhangzott a nemtetszést kifejező ismert rigmus. Debreceni oldalról ez bizony tényleg nagyon gyenge volt.

 

Otthon a Paks, idegenben a Fradi

A 23. fordulóban is feltehetjük a szokásos kérdét, vajon a Paks bírja-e a versenyfutást a Fradival. Skribek Alen, a Paks 22 éves csatára – akiről kevésbé ismert, hogy a pályafutása anno a Ferencvárosban indult – amondó, őt nem zavarja, ha a Paks az MTK vendégeként is csak egy góllal, netán csupán 1-0-ra nyer, az a lényeg, hogy meglegyen a győzelem.

NB I, 23. forduló:

Szombat:
DVSC–Mezőkövesd 0-1 (0-0), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3364 néző, v.: Csonka, gólszerző: Bőle (67.)
Kisvárda–ZTE 1-0 (1-0), Kisvárda, Várkerti Stadion, 1585 néző, v.: Erdős, gólszerző: Lucas (41.)
DVTK–Puskás Akadémia 1-1 (0-1), Miskolc, 4805 néző, v.: Berke, gólszerzők: Edomwonyi (49.), illetve Plsek (45.)

Vasárnap:
MTK–Paks 14.00
Ferencváros–Kecskemét 16.30
Újpest–Fehérvár 19.00

 

Borítókép: Megyeri Balázs hiába vetődött, nem tudta védeni Bőle Lukács lövését (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.