Klopp húzása bejött, hiszti övezte Szoboszlai visszatérését + videó

Több mint egy hónapos kihagyás után visszatért Szoboszlai Dominik. Jürgen Klopp a várakozásnak megfelelően csak csereként küldte be a magyar válogatott csapatkapitányát a Premier League 27. fordulójában a Nottingham Forest–Liverpool mérkőzésen. Egyetlen liverpooli nem örült ennek: Harvey Elliott, akinek a helyére Szoboszlai beállt. A magyar középpályás lendületet adott a csapatának, gólt készített elő, Darwin Núnez a 99. percben az ő szögletéből fejelte az 1-0-s győzelmet jelentő találatot.

2024. 03. 02. 15:01
Nottingham Forest v Liverpool FC - Premier League, Darwin Nunez
NOTTINGHAM, ENGLAND - MARCH 2: Darwin Nunez of Liverpool scores their 1st goal during the Premier League match between Nottingham Forest and Liverpool FC at City Ground on March 2, 2024 in Nottingham, England. (Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images) Fotó: Simon Stacpoole/Offside
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csak a magyar, a Liverpool-szurkolók is nagyon várták már, mikor ér véget kálváriája. Miként a Nottingham–Liverpool mérkőzést felvezető írásunkban beszámoltunk róla, a magyar középpályás legutóbb január 31-én, a Chelsea ellen lépett pályára klubjában – már akkor is négyhetes kihagyás után, a sérüléséből felépülve. Szoboszlai a 65. percben gólt fejelt a 4-1-re megnyert találkozón, ám már akkor aggodalomra adott okot, hogy a gólja után Jürgen Klopp lecserélte. A Liverpool néhány napig titkolózott, aztán kiderült, kiújult Szoboszlai korábbi sérülése, a magyar középpályás Magyarországra is hazautazott kivizsgálás végett.

Szoboszlai Dpminik, Liverpool, Jürgen Klopp, Nottingham, sérülés, Premier League, kezdőcsapat, visszatér
Szoboszlai bő egy hónapja, a Chelsea elleni mérkőzésen, amelyen gólt fejelt. Fotó: AFP

Pénteken Jürgen Klopp végre arról beszélt a nottinghami vendégjáték előtt tartott sajtótájékoztatón, hogy Szoboszlai felépült, játékra kész, akár már Nottinghamben is pályára léphet. Szoboszlai be is került a Liverpool meccskeretébe, a kezdőtizenegybe a várakozásoknak megfelelően azonban nem került be. 

Ami a többi sérültet illeti, Endo Wataru és Darwin Nunez szintén ott volt a keretben. A csapat legnagyobb sztárja, a távozását is fontolgató Mohamed Szalah még nem állt rendelkezésre a Nottingham ellen.

 

Az első félidőben jobb volt a Nottingham

Az első félidőben a Nottingham veszélyesebb volt, két nagy helyzete is akadt, Kelleher mindkétszer védett. Klopp a szünetben nem cserélt, csak a 60. percben, Szoboszlai akkor még nem állt be, Endo és Núnez váltotta Robertsont és Clarkot.

A 76. percben végre eljött a várva várt pillanat. Klopp a szíve szerint talán még várt volna Szoboszlai bevetésével, de 0-0-s állásnál kényszerhelyzetbe került. A magyar klasszis Elliottot váltotta, aki láthatóan nem örült a cserének, csapkodott, hisztizett a kispadon…

Szoboszlainak a beállása után nem sokkal volt egy életerős lövése, ami azonban levágódott, ő maga is hiába reklamált kezezést. A hajrára nyomasztó fölénybe került a Liverpool, s a 99. percben kicsikarta a győzelmet.

Szoboszlai ívelt be szögletet, a labda némi flipperezés után Darwin Núnez elé került, aki a hálóba bólintotta. Így nyert 1-0-ra a Liverpool.

Még ha kényszerből is húzta meg őket, bejöttek tehát Klopp cseréi, hiszen Szoboszlai és Núnez is csak a második félidőben állt be.

 

Nem előzhet vissza a Manchester City

Az 1-0-s győzelem egyúttal azt jelenti, hogy a Liverpool a 27. forduló után is biztosan marad a Premier League tabellájának élén. A Manchester Citynek ráadásul nehéz dolga lesz a derbin a United ellen. A Liverpoolnak jelenleg 63 pontja van, a City momentán 59 ponttal a második.

 

Premier League, 27. forduló:

Nottingham Forest-Liverpool FC 0-1 (0-0)
Brentford-Chelsea 2-2 (0-1)
Everton-West Ham United 1-3 (0-0)
Fulham-Brighton 3-0 (2-0)
Newcastle United-Wolverhampton Wanderers 3-0 (2-0)
Tottenham Hotspur-Crystal Palace 3-1 (0-0)
Luton Town-Aston Villa 18.30
    vasárnap játsszák:
Burnley-Bournemouth 14.00
Manchester City-Manchester United 16.30
    hétfőn játsszák:
Sheffield United-Arsenal 21.00

Borítókép: Darwin Núnez fejesgólja. A 99. percben jött a mérkőzés csattanója (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.