Úgy hírlik, hogy Szoboszlai titokban itthon járt – baj van a sérülésével?

Ellentmondásos hírek érkeznek Szoboszlai Dominik állapotáról. A Liverpool középpályása sérülés miatt váratlanul kihagyta csapata Arsenal elleni rangadóját vasárnap, egyes hírek szerint csak elővigyázatosságból, nincs nagy baj, máshonnan viszont azt hallani, hogy egy hónapot is kihagyhat. A legújabb fejlemény pedig rossz emléket is ébreszthet bennünk: Szoboszlai állítólag titokban Telkiben járt, ahol az az osztrák specialista is eredmény nélkül vizsgálta meg, aki 2021-ben kezelte, amikor sérülés miatt lemaradt a legutóbbi Európa-bajnokságról.

2024. 02. 07. 10:07
English Premier League - Liverpool vs Manchester United
epa11034557 Dominik Szoboszlai of Liverpool reacts after his shot went wide during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Manchester United, in Liverpool, Britain, 17 December 2023. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index információja szerint a Liverpool engedélyével hétfőn titokban hazautazott Magyarországra, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség telki edzőközpontjában az osztrák specialista – a Guru becenévre hallgató – Franz Leberbauer vizsgálja meg a sérülését. Szoboszlai állítólag szerdán már repül is vissza Angliába.

English Premier League - Liverpool vs Chelsea
Szoboszlai Dominik vajon mikor térhet vissza a pályára? (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

A vizsgálat azonban nem hozta meg a várt eredményt: a forrás szerint Leberbauer sem találta meg az okát a fájdalomnak, amelyet Szoboszlai érez feltehetően a combhajlítója környékén. Mindez aggodalomra adhat okot, hiszen a 23 éves középpályásnak már volt hasonló rejtélyes sérülése, amit akkor ugyancsak Leberbauer kezelt. Akkor a teljes 2021-es tavaszi szezont ki kellett hagynia közvetlenül azután, hogy Salzburgból a Lipcsébe igazolt, és a magyar válogatott szempontjából is szomorú lett a történet vége, hiszen Szoboszlai a 2021 nyarán megrendezett legutóbbi Eb-t kénytelen volt kihagyni. Mondani sem kell, idén nyáron újra Eb közeleg…

Sok a kérdőjel Szoboszlai állapota körül

Korai még az ördögöt a falra festeni, mert közben ellentmondásos információk is napvilágot láttak Szoboszlai állapotáról. A Liverpool ügyeiben jártas, idehaza Szoboszlai Arsenal elleni kimaradását is elsőként megerősítő PoolBarátok Facebook-csoport kedden cáfolta azt az értesülést, ami szerint a magyar középpályás hosszabb időre kidőlhet a sorból.

„A hír információink szerint NEM igaz, a klubnál nem számolnak ilyen hosszú kihagyással. Egyelőre ennyit írnék. Majd a klub eldönti, hogy a továbbiakban hogyan és milyen formában tájékoztatja a szurkolótábort” – írta a PoolBarátok, amely cikkünk megjelenéséig az új fejleményre, a Telkibe való hazautazásra még nem reagált.

Egyelőre tehát sok a kérdőjel Szoboszlai állapotával kapcsolatban, az viszont biztos, hogy nem jön jól a Liverpoolnak a kiesése. Szombaton a Burnley elleni hazai bajnoki következik, amitől számolva 28 napon belül nyolc tétmeccset vív a csapat. Február 17-én Brentfordban, majd 21-én az Anfielden a Luton ellen lesz bajnokija a Liverpoolnak, ezután jön 25-én a Chelsea elleni Ligakupa-döntő, március 10-én pedig a bajnoki „aranymeccs” a Manchester City ellen.

Borítókép: Szoboszlai Dominik titokban itthon vizsgáltatta meg a sérülését (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.