Liverpool lázban ég a klub nagy bejelentése után + videó

A Premier League 24. fordulójában az éllovas Liverpool szombaton délután 16 órakor a Burnley csapatát fogadja. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Vörösöknél a combizomsérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominik pályára léphet-e, de az jó hír a Pool szurkolóinak, hogy az Anfield bővítésében lezárult egy szakasz, és a XXI. században először több mint 60 ezren biztathatják a csapatot hazai pályán.

2024. 02. 07. 5:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 23. fordulóban a Liverpool vasárnap 3-1-re kikapott az Arsenal otthonában, és a csapat az utolsó pillanatig eltitkolta, hogy kiújult combizomsérülése, a magyar válogatott csapatkapitánya el sem utazott Londonba. A bajnokságban és a BL-ben is címvédő Manchester City hétfőn 3-1-re győzött a Brentford vendégeként, és így egy meccsel kevesebbet játszva két pontra megközelítette a Liverpoolt. De a harmadik helyen álló Arsenal is csak két pontra van a Pooltól, a City jobb gólkülönbségével került eléje.

Szoboszlai Dominik, Jürgen Klopp, Liverpool
Vasárnap Szoboszlai Dominik nélkül kapott ki a Liverpool

Kérdőjelek Szoboszlai Dominik körül

A Premier League 24. fordulójában szombaton a Liverpool a Burnley (19.) csapatát fogadja, a Manchester City az Evertont (18.) látja vendégül, az Arsenal pedig vasárnap a West Ham United (7.) otthonában lép pályára. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy Szoboszlainak mennyire komoly a sérülése. Először január 1-jén sérült meg a Newcastle (4-2) ellen, és január 31-én a Chelsea ellen tért vissza (4-1), gólt is szerzett, de a találkozó után újra fájdalmat érzett a combjában.

Szombaton megdönt egy rekordot a Liverpool

Kérdéses tehát, hogy a Burnley ellen Jürgen Klopp pályára küldheti-e, de az jó hír a Pool szurkolóinak, hogy az Anfield bővítésében lezárult egy jelentős szakasz, és a XXI. században először több mint 60 ezren biztathatják a csapatot hazai pályán. December 23-án az Arsenal elleni meccsen 57 548 szurkoló jelentette a telt házat, múlt vasárnap a Chelsea elleni találkozón 57 524-en voltak a lelátókon. Szombaton viszont 3000 olyan helyre is értékesítenek jegyeket, ahova eddig nem volt lehetőség. „Történelmi” meccs lesz, a Liverpool szurkolói lázban égnek. S most már csak az utolsó simítások vannak hátra a stadionban zajló munkálatokban. Az átépítés befejeztével pedig 61 276 fős lesz az Anfield befogadóképessége. 

Anfield
Az Anfield. Forrás: X/Liverpool FC

Ám így sem éri el azt a rekordot, amelyet 1952. február 2-án regisztráltak, amikor a Wolverhampton Wanderers elleni FA-kupa-mérkőzésen 61 905-en szurkoltak az Anfield lelátóin. Ugyanakkor a bajnoki csúcs szombaton borítékolhatóan megdől: 1949 decemberében a Chelsea elleni meccsen 58 757-en voltak, jelenleg ez a nézőcsúcs.

 

Ilyen a hangulat az Anfielden:

Borítókép: Szombaton fantasztikus hangulat várható az Anfielden (Forrás: X/The Anfield Wrap)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.