Liverpool: megvan a bűnös a kabaréba illő, végzetes gól miatt + videó

A Premier League vasárnapi rangadóján, amelyen az Arsenal hazai pályán 3-1-re legyőzte a listavezető Liverpoolt, és amelyet Szoboszlai Dominik a kiújult combsérülése miatt kihagyott, az Ágyúsok komikus góllal alakították 2-1-re az eredményt. Gabriel Martinelli kihasználta, hogy Alisson és Virgil van Dijk nem értette meg egymást, és a hazaiak brazil támadója 15 méterről az üres kapuba guríthatta a labdát. Van Dijk magára vállalja a teljes felelősséget.

2024. 02. 05. 5:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a találkozó felvezetése sem mindennapos volt, miután egy helyi szurkolói csoport a közösségi oldalán arról számolt be, hogy nem utazott el Londonba, egy másik ezt cáfolta, mindenki más pedig csak találgatott, hogy vajon mi is az igazság, mert a klub mélyen hallgatott. Jürgen Klopp vezetőedző csak egy órával a kezdés előtt – amikor már nyilvánosságra kell hozni a benevezett játékosok névsorát – árulta el, hogy honfitársunk valóban megsérült, megint combizomhúzódással bajlódik, ami miatt egy hónapot ki kellett hagynia.

Liverpool, Szoboszlai Dominik
Szoboszlai kénytelen volt kihagyni a Liverpool vasárnap meccsét

A Liverpool így Szoboszlai Dominik nélkül veszítette el 3-1-re az Arsenal elleni rangadót. Alisson kapusnak szörnyű napja volt. Az Ágyúsok harmadik gólja úgy esett, hogy a 92. percben Leandro Trossard lövése után a labda a lábai között jutott a kapujába; tegyük hozzá, hogy a menteni igyekvő még beleért. Az Alisson, van Dijk kettősnek azonban a 67. percben összehozott gólja az igazán fájdalmas, amivel 2-1 lett az állás. A 16-os előterében Gabriel Martinelli és a holland védő taszigálta egymást a labdáért, Alisson is kiszaladt a kapujából, hogy elrúgja, de egy balettes mozdulattal célt tévesztett. Martinellinek 15 méterről csak be kellett gurítania a labdát az üres kapuba.

A találkozó összefoglalója:

Van Dijk: Fáj az egész csapatnak, de a legjobban nekem fáj

– Ez egy nagyon nehéz nap, fordulópont volt, amikor 2-1-re alakult az állás, és ezért a bekapott gólért a teljes felelősséget magamra vállalom – mondta a lefújás után van Dijk. – El kellett volna rúgnom a labdát, de én hagytam lepattanni. A másodperc tört része alatt kellett döntenem, és rossz döntést hoztam. Alisson pedig kicsit hozzám ért, ezért nem tudott menteni. A futballban megesik az ilyen, ami azonban nem vigasz, mert ez egy fájdalmas történet. Fáj az egész csapatnak, de a legjobban nekem fáj, mert ez az egész az én hibám. De talpra fogok állni, és azon leszek, hogy ilyesmi ne forduljon elő.

 

Van Dijk arra a felvetésre, hogy az esetnél Martinelli testtel meglökte, és ez közrejátszott-e a hibájában, azt válaszolta, hogy ez nem lehet kifogás a számára. Ugyanakkor a legtöbben mégis a brazil kapuson verik el a port, s párhuzamot vonnak közte és a Manchester United sokat hibázó hálóőre, a kameruni André Onana között.

Forrás: X/Troll Football

Itt is Alisson mozdulata van terítéken:

 

Borítókép: Van Dijk és Alisson sem tudta, hol a labda (Forrás: X/Premier League)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.