Liverpool gyászba borulhat: „Szalah elfogadta a szaúdiak ajánlatát”

Szaúd-Arábiában újabb rohamot indítottak, hogy a Liverpool nagy sztárja, Mohamed Szalah az ottani bajnokságba szerződjön. A legfrissebb sajtóhírek szerint pedig a 31 éves egyiptomi támadó elkötelezte magát a váltás mellett, és a nyáron már az araboknál lesz. A Liverpool anyagilag jól jár, hiszen Szalah szerződése 2025-ben lejár, akkor már ingyen távozhat. A szurkolóknak azonban nem lesz könnyű megemészteniük, hogy a nagy kedvencük – aki 2017 óta a csapat játékosa – távozik.

2024. 02. 29. 13:53
SZALAH, Mohamed; MBEUMO, Bryan
Liverpool, 2023. november 12. Mohamed Salah, a Liverpool (j) és Bryan Mbeumo, a Brentford játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában játszott Liverpool FC - Brentford FC mérkõzésen Liverpoolban 2023. november 12-én. A találkozót a liverpooli együttes nyerte 3-0-ra. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaúdi liga alelnöke, Szaed al-Laziz, a Financial Times Business of Football Summit című lapnak elmondta, hogy folytatják a „nagybevásárlást”, amelynek részeként tavaly hétszázmillió fontot költöttek játékosokra (többek között  Neymar, és Ruben Neves is befutott), az első számú kiszemeltjük pedig Mohamed Szalah. A Liverpool egyiptomi támadója eddig is a célkeresztjükben volt, de tavaly nyáron a Vörösök a felajánlott 150 millió fontért sem adták el. Ha rábólintottak volna az ajánlata, Szalah már az al-Ittihad játékosa lenne.

Szalah
Mohamed Szalah, a Liverpool sztárja itt az egyiptomi válogatott mezében (Fotó: AFP/Issouf Sanogo)

Friss hírek szerint azonban Szalah elkötelezte magát a szaúdiakhoz. Ha ez így van, akkor immár a Liverpool sem mond nemet az ajánlatra. Már csak azért sem, mert Szalah szerződése 2025-ben lejár, akkor ingyen távozhatna. A játékos szempontjából pedig új helyzet, hogy már tudjuk, Jürgen Klopp vezetőedző a nyáron távozik a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató csapattól. 

Az, hogy Szalah melyik csapatba kerülhet, egyelőre nyitott kérdés, arrafelé nem úgy zajlik az átigazolás, mint Európában, a futball felvirágoztatása állami projekt, a százmilliókat az állam adja az igazolásokra. A liga pedig úgy osztja ki a játékosokat a klubokhoz, hogy színvonalas legyen bajnokság, sok rangadóval.

– Ez egy hosszú távú befektetés, nem egy szezonban gondolkoztunk, és elégedettek vagyunk az eddig elért eredményekkel – mondta Szaed al-Laziz a szaúdi futballprojektről.

 

Szalah több korábbi liverpooli csapattársával összefuthat 

Érdekesség, hogy Szaúd-Arábiában jelenleg Szalah négy korábbi liverpooli csapattársa játszik: Roberto Firmino, Fabinho és Georginio Wijnaldum. Tavaly nyáron befutott is, de neki nem jött be a szaúdi kaland, fél év után, idén január közepén visszatért Európába, az Ajax Amsterdamhoz. Ám Szaed al-Laziz szerint így is a a liga történelmének legjobb igazolásai közé sorolható, sokat köszönhetnek neki.

– Megesik, hogy a játékosok nem tudnak beilleszkedni vagy nem működnek a dolgok, ez előfordulhat – utalt a liga alelnöke Henderson esetére.

Borítókép: Mohamed Szalah, a Liverpool és Bryan Mbeumo, a Brentford játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában játszott Liverpool FC–Brentford FC mérkőzésen Liverpoolban 2023. november 12-én. A találkozót a liverpooli együttes nyerte 3-0-ra (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.