Liverpooli sportigazgató: Rosszul ítéltem meg Szoboszlait

Szoboszlai Dominik átigazolásáról árult el egy titkot Jörg Schmadtke, aki február elsején távozott a Liverpool sportigazgatói pozíciójából.

2024. 02. 28. 20:50
Szoboszlai Dominik, Liverpool, Nottingham, Premier League, Jürgen Klopp, sérülés
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai chases the ball during the English Premier League football match between Crystal Palace and Liverpool at Selhurst Park in south London on December 9, 2023. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool nem szokott feleslegesen nagy pénzösszegekkel dobálózni, ha egy futballista megszerzéséről van szó. Így a 2023 nyarán megvásárolt hetvenmillió eurós vételárával felkerült a dobogóra, hiszen a Vörösök csak Darwin Núnezért (85 millió euró) és Virgil van Dijkért (84,65) fizettek többet, mint a magyar középpályásért. Pedig ha a frissiben, 2023 júniusában kinevezett sportigazgatón, Jörg Schmadtkén múlott volna, akkor a Liverpool nem feltétlenül szerződteti Szoboszlait, mivel sokkalta az RB Leipzig által megszabott kivásárlási árat.

Azóta viszont a válogatottunk csapatkapitánya bizonyította, hogy minden pénzt megért.

– A Liverpoollal hetvenmillió euróért vettük meg Szoboszlai Dominiket az RB Leipzigtől, és akkoriban azt mondtam, hogy túl drága. De mai fejjel el kell ismernem, hogy tévedtem vele kapcsolatban. Ez a srác az első pillanattól kezdve fontos tagja volt a csapatnak – ismerte el Schmadtke, aki február 1-jén távozott a pozíciójából.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.