Alvest törölték, majd visszaírták a Barca történelemkönyvébe

Azok után, hogy négy és fél éves börtönbüntetésre ítélték Dani Alvest, egykori klubjánál, a Barcelonánál úgy ítélték meg, hogy már nem illeti meg a legendás jelző a korábbi futballistát. Azóta meggondolták magukat, így Alves újra Lionel Messi, Jordi Alba és Sergio Busquets társaságában tetszeleg.

2024. 02. 28. 20:12
ALVES, Dani
Barcelona, 2021. november 17. Dani Alves brazil játékos a barcelonai Camp Nou Stadionban rendezett sajtótájékoztatón 2021. november 17-én. A Barcelona katalán labdarúgóklub bejelentette, hogy a 38 éves brazil visszatér a klubhoz. A közlemény szerint Dani Alves az idény végéig szóló szerzõdésben egyezett meg a Barcelonával, opciós hosszabbítási lehetõségrõl nem szól a bejelentés. Alves mintegy hat év után tér vissza a katalánokhoz. MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta Fotó: Enric Fontcuberta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel egy hete ítéletet hirdettek Dani Alves ügyében, akit azzal vádolt meg egy nő, hogy 2022 decemberében szexuálisan bántalmazta őt a brazil futballista. Alves tagadta a bűnösségét, és a kihallgatások során folyamatosan változtatta a vallomását, de végül nem úszta meg a büntetést, négy és fél évet kell börtönben töltenie.

Dani Alves csak átmenetileg került ki a klub büszkeségei közül
Dani Alves csak átmenetileg került ki a klub büszkeségei közül (Fotó: fcbarcelona.es)

Alves a maga 43 trófeájával a futballtörténelem egyik legeredményesebb játékosának számít, de tette miatt feledésbe merültek a sikerei. Egykori klubjánál, a Barcelonánál legalábbis mindenképpen így vélekedtek, mert az ítélethirdetés után eltüntették a jobbhátvéd fényképét a „legendák csarnokából”. A gránátvörös-kékek döntésének nagy lett a visszhangja, ezért visszakoztak, így Dani Alvest újra a büszkeségeik között tartják számon.

 

Megrongálták Dani Alves szobrát

Nemcsak Barcelonában adták jelét annak, hogy már nem a hőseik között tartják számon Alvest, hanem szülővárosában, a brazíliai Juazeirában is. A játékos tiszteletére 2020-ban szobrot avattak, most viszont azt kétszer is megrongálták, a városvezetés pedig azt fontolgatja, hogy eltávolítja az emlékművet, számolt be róla a Bors.

Borítókép: Dani Alves brazil játékos a barcelonai Camp Nou Stadionban rendezett sajtótájékoztatón 2021. november 17-én (Fotó: MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.