Milák Kristóf tartozása a téma? Elnöki látogatás az edzőtáborban

Milák Kristóf jelenleg a tenerifei edzőtáborban készül, s úgy tűnik, a magyar úszóklasszis immár komolyan edz a párizsi olimpiára. Az Instagramra felkerült fénykép tanúsága alapján Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke is meglátogatta a sportolókat. Milák Kristóf több hónapos szünete alatt Wladár Sándor többször is kijelentette, hogy az úszó tartozik Magyarországnak.

2024. 03. 23. 15:42
Schmidt Ádám Wladár Sándor Zala György Güttler Károly Turós Máté Tenerife ( Milák Kristóf)
Schmidt Ádám államtitkár és Wladár Sándor MÚSZ-elnök meglátogatta a Tenerifén készülőket Fotó: Instagram/Dr. Schmidt Ádám
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ügyében az elmúlt hónapokban sokan megszólaltak. A Magyar Úszószövetség elnökeként kétségtelenül érintett volt a témában Wladár Sándor, aki úszóként Milákhoz hasonlóan maga is nyert olimpiai aranyérmet. Milák Kristóf a legutóbbi két úszó-világbajnokságot kihagyta, s a párizsi olimpiai indulásáról sem tett egyértelmű nyilatkozatot, igaz, az, hogy részt vesz a jelenleg is zajló tenerifei edzőtáborban, arra utal, hogy a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója újra fontos célt maga előtt látva készül.

Milák Kristóf úszik
Milák Kristóf társaival együtt Tenerifén edz (Fotó: MTI/Derencsényi István)

Wladár Sándor nem finomkodott Milák Kristóf ügyében, kijelentette, hogy az úszó magának és Magyarországnak is tartozik azzal, hogy komoly edzésmunkát végez.

Bár a szövetségi elnök sok negatív visszajelzést kapott emiatt – többek között is kritizálta őt –, Wladár Sándor kitartott szavai mellett.

– Továbbra is tartom magam ahhoz, amit október 22-én nyilatkoztam az M4 Sportnak Kristófról, miszerint ő tartozik Magyarországnak annyival, és tisztelje meg önmagát azzal, hogy elvégzi a munkát, hiszen olyan talentum van benne, ami nagyon kevés sportolónak adatott csak meg életében, talán Egerszegi Krisztinát tudom mondani – mondta Wladár januárban, amikor még alig volt biztatónak nevezhető fejlemény Milák ügyében.

Nem tudjuk, hogy ez a téma szóba került-e Wladár és Milák között, amikor előbbi Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár társaságában meglátogatta a Tenerifén készülő úszókat, amint arról az SzPress Hírszolgálat is beszámolt.

Milák Kristóf nem, az edzője viszont üzent

Milák Kristóf érdemben nem sokat nyilatkozott azóta, hogy majdnem egy évvel ezelőtt hosszabb szünetre vonult. Tavaly szeptemberben kijelentette, hogy csak a párizsi olimpiára koncentrál, ám az őszi edzésmunkája ezt nem támasztotta alá. Azóta csupán egy rövid, szponzori kötelességből tett megszólalásban utalt arra, hogy továbbra is sikerekre tör.

Az úszó edzőtábori részvételét tekinthetjük egyfajta szavak nélküli nyilatkozatnak, edzője, Virth Balázs viszont konkrétabb üzenetet fogalmazott meg.

Kristóf csendben, nyugodtan szeretne edzeni, és én ezt a kívánságát tiszteletben tartom.

Éppen ezért azt kérem mindenkitől, hogy tartsa tiszteletben Kristóf kérését. Úgy érzem, mindenki, aki szeretné őt újra versenyezni látni, azzal tehet a legtöbbet, ha a találgatások helyett tényleg hagyja őt csendben készülni – mondta a szakember.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.