Vb-döntő után Eb-érem a magyar futó következő célja

Nem száll a dicsőség Molnár Attila fejébe. A 400 méteres síkfutás új magyar csillaga és országos csúcstartója szerint nagyobb eredmény, hogy döntőbe jutott a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon, mint hogy tavaly a budapesti vb-n elődöntőt futhatott. Az Európa-bajnokság Molnár Attila következő nagy célja, Rómában szeretne érmet szerezni. Utána aztán jöhet a párizsi olimpia.

2024. 03. 16. 10:39
MOLNÁR Attila
Glasgow, 2024. március 1. Molnár Attila a férfi 400 méteres síkfutás elõdöntõjében a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon 2024. március 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi egy évben többször felhívta magára a figyelmet a 22 éves magyar futó, Molnár Attila, aki több országos csúcsot futott, olimpiai kvótát is szerzett, és a glasgow-i világbajnokságon négyszáz méteren első magyarként világbajnoki döntőbe jutott. A történelmi siker után úgy kétszázan gratuláltak neki. Molnár Attila lépésről lépésre szeretne előre jutni.

– Perpillanat a római Európa-bajnokságra készülök, az olasz fővárosban mindenképpen dobogón szeretnék végezni. A párizsi olimpiával kapcsolatos reményeimet csak akkor fogalmazom meg, ha odaérünk – beszélt sejtelmesen a terveiről Molnár Attila.

Borítókép: Molnár Attila elégedetten tekint vissza a glasgow-i vb-re (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.