Műtétre kényszerül a Ferrari pilótája, lemarad a szaúdi futamról

Küzdelmes napokon van túl a Formula–1-es Ferrari istálló pilótája, Carlos Sainz. A spanyol versenyző a szaúdi versenyhétvégét felvezető médianapot kihagyta, és bár a csütörtöki edzésnapot becsülettel végigcsinálta, pénteken és szombaton már nem ül autóba.

2024. 03. 08. 13:23
Formula 1 Saudi Arabia Grand Prix - 2nd Practice Session Carlos Sainz
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 07: Carlos Sainz of Ferrari attends the second practice session of the Formula 1 Grand Prix of Saudi Arabia at Corniche Circuit on March 7, 2024 in Jeddah, Saudi Arabia. Mohammed Saad / Anadolu (Photo by Mohammed Saad / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez volt az egyik, Formula–1-es autóban töltött legnehezebb napom. A pályán nagy G-erők hatnak, és amikor gyomorproblémáid vannak és beteg vagy, ez nem ideális. Remélem, holnapra egy fokkal jobban leszek, szombaton pedig százszázalékos. De most muszáj pihennem – nyilatkozta Carlos Sainz (Ferrari) még a csütörtöki szabadedzéseket követően.

A spanyol pilóta már a Szaúd-Arábiába való megérkezésekor nem érezte jól magát, így a szerdai médianapot kihagyta. Csütörtökön autóba ült, de a reményei nem váltak valóra, tegnap éjszaka sem javult az állapota. Sőt azóta kiderült, hogy vakbélgyulladása van, műtét vár rá, ezért a hétvége további részében már nem versenyez. A helyére a 18 éves F2-es pilóta, Oliver Bearman ugrik be.

 

Alonso az élre repítette az Astont

Sainz így már Dzsiddában nem szól bele a csatározásba, aminek Fernando Alonso (Aston Martin) nagy reményekkel vághat neki. A kétszeres világbajnok az első szabadedzésen a második helyen nyitott, a második tréningen aztán már ő volt a leggyorsabb. (Red Bull) volt a délelőtt legjobbja, Sergio Pérez (Red Bull) a harmadik, délután George Russell (Mercedes) zárt másodikként Alonso mögött, míg Verstappené lett a harmadik hely.

A hétvége további menetrendje

Péntek: 3. szabadedzés 14.30, időmérő 18.00

Szombat: Szaúdi Nagydíj 18.00

 

Borítókép: Carlos Sainznak gyorsan véget ért a szaúdi hétvége (Fotó: AFP/Anadolu/Mohammed Saad)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.