Szenzációs Debrecen, hajszálon múlt a magyar csoda a Bajnokok Ligájában + videó

A Debrecen öt góllal is vezetett, de végül 27-27-es döntetlent ért el a norvég Vipers otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, így összesítésben egy góllal, 56-55-re alulmaradt a címvédővel szemben. Az óriási bravúr elmaradt, de a DVSC játékosai is így nagyon büszkék lehetnek a BL-idényükre. A Vipers a négyes döntőért a Győri ETO ellenfele lesz.

2024. 03. 23. 19:38
SZABÓ Nina Női kézilabda Bajnokok Ligája - DVSC Schaeffler-Vipers Kristiansand
Szabó Nina egy félidő után már hat gólnál járt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVSC újoncként már a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében is túlteljesítette az elvárásokat. A hajdúságiak jutalma az lett, hogy a címvédő norvég Vipers Kristiansand ellen játszhatott a negyeddöntőbe jutásért. A Debrecen jól tartotta magát az első, hazai meccsen, de végül 29-28-as hátrányt szedett össze a norvégiai visszavágóra.

Szilágyi Zoltán DVSC Debrecen női kézilabda Bajnokok Ligája Vipers
Szilágyi Zoltán, a Debrecen női kézilabdacsapatának vezetőedzője (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A Debrecen játékosait azonban ezúttal sem izgatta, hogy nem ők az esélyesek, Szabó Nina pedig különösen élesen kezdett, ritka gyors és szemfüles duplával.

A huszonkét éves Szabó Nina az egész első félidőben parádézott, hat találatig jutott, a Debrecen pedig 15-10-re vezetett, s egyre reálisabbnak tűnt az óriási bravúr, a címvédő kiejtése.

A második félidő elején a Debrecen kettős emberhátrányból is gólt tudott lőni, a Vipers idegeskedett, Szabó Ninával pedig továbbra sem tudtak mit kezdeni a norvégok.

A Debrecen húsz gólnál akadt meg

A norvégok klasszis kapusa, Katrine Lunde aztán védett egy Szabó-lövést, hosszú percekig húsz gólon állt a magyar csapat, de sokáig a Vipers sem tudott elmozdulni tizenhatról, több mint öt percen keresztül nem esett gól.

Aztán a norvégok feljöttek egy gólra (20-21), Szilágyi Zoltán néhány percen belül kétszer is időt kért, hogy új lendületet adjon csapatának. Sajnos ez nem érkezett meg, 23-22-nél a Vipers először a vezetést is átvette a visszavágón a tizenegy gólos Anna Vjahirjeva vezérletével.

A DVSC azonban nem tört meg ettől, 27-26-ra újra vezetett, a továbbjutásért támadva azonban a végül nyolc gólig jutott Szabó Nina ezúttal mellé lőtt. A Vipersnek maradt tíz másodperce, és ezt kihasználta, Lois Abbingh belőtte a döntetlent és norvég továbbjutást érő gólt.

 

A Ferencváros is fordításra készül

Bár óriási csatára késztette a címvédőt a Loki, az óriási bravúr, a továbbjutás végül elmaradt, a Debrecen így nem tudta már most bebiztosítani, hogy lesz magyar csapat a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, a hajdúságiak helyett a legutóbbi három kiírás győztese, a norvég Vipers játszik a Győri ETO-val a negyeddöntőben.

Két magyar csapat még lehet a legjobb nyolc között, ehhez a tavalyi döntős Ferencvárosnak a francia Brest otthonában kétgólos hátrányból kellene fordítania vasárnap.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.