Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Megvan a magyar keret az olimpiai selejtezőre, egy kimaradó később csatlakozhat

A magyar női kézilabda-válogatott hamarosan Debrecenben fogadja Kamerunt, Svédországot és Japánt, e négy együttes közül kettő ott lehet az idei olimpián. A selejtezőtorna előtt március 22-én, pénteken hirdette ki keretét a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir.

2024. 03. 22. 14:34
Megvan, kik képviselhetik Magyarországot a kulcsfontosságú olimpiai selejtezőn. Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kihirdette a következő időszakra, így az április 11–14. között Debrecenben zajló olimpiai selejtezőre szóló keretét a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir. Magyarország Kamerunnal, Svédországgal és Japánnal vív majd azért, hogy a férfiakhoz hasonlóan kvalifikálja magát az ötkarikás játékokra.

GOLOVIN Vlagyimir
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett. Fotó: Bodnár Boglárka

Albek Anna még befuthat

Golovin Vlagyimir keretéből egyelőre hiányzik a Mosonmagyaróvár játékosa, Albek Anna, róla külön is beszélt a tréner.

– Sajnálatos módon Albek Anna orrtörése miatt jelenleg még nincs olyan állapotban, hogy válogatott meghívót kapjon. A jövő hét folyamán újabb vizsgálaton esik át jobbátlövőnk, amennyiben az alapján pozitív visszajelzést kapunk, pótbehívót küldünk neki, így már akár a felkészülés kezdetén csatlakozhat a kerethez – közölte a szakember.

 

A női válogatott kerete

Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)

Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO)

Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (SCM Gloria Buzau, román)

Irányítók: Vámos Petra (DVSC Schaeffler), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs), Simon Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Beállók: Bordás Réka (Praktiker-Vác), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)

Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kácsor Gréta (DVSC Schaeffler), Kuczora Csenge (Praktiker-Vác)

Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO)

 

Eurokupa-meccsekkel hangol a csapat

A debreceni olimpiai selejtezőben a házigazda magyar együttes április 11-én Kamerunnal, 12-én Svédországgal, 14-én pedig Japánnal mérkőzik meg. A négyes első két helyezettje jut ki a párizsi olimpiára.

Nemzeti csapatunk az Eurokupában – ebben a sorozatban azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a decemberi, magyar–osztrák–svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában – készül fel a selejtezőtornára. Április 4-én Ulsetben a hibátlanul első helyen álló, nyolcpontos Norvégiával, április 6-án, az utolsó fordulóban, Győrben pedig a pont nélküli Ausztriával találkoznak Golovin Vlagyimir tanítványai. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.