Emiatt háborúzhat egymással a United és az angol szövetség

A csapat eredményeivel nem elégedettek a Manchester United tulajdonosai, ezért angol sajtóhírek szerint már a jelenlegi vezetőedző, Erik ten Hag utódját keresik. Fő kiszemeltjük azonban foglalt, az angol válogatottat irányítja.

2024. 03. 19. 15:57
Erik ten Hag várhatóan már nem lesz hosszú ideig a Manchester United vezetőedzője
Erik ten Hag várhatóan már nem lesz hosszú ideig a Manchester United vezetőedzője Fotó: EPA/PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sir Alex Ferguson utáni sokadik „megmentő” sem vált be a Manchester Unitednél. Erik ten Hag 2022-es kinevezése óta a Ligakupát tudta egyszer megnyerni a Vörös Ördögökkel, az angol rekordbajnok most csak a hatodik helyen szerénykedik a Premier League-ben, így jelen állás szerint a következő idényben nem szerepel a csapat a Bajnokok Ligájában.

Ratcliffe Gareth Southgate-et látná szívesen a Manchester United kispadján
Ratcliffe Gareth Southgate-et látná szívesen a Manchester United kispadján. Fotó: AFP/Glyn KIRK

A tulajdonosok viszont eredményeket szeretnének látni, főleg a klubban tavaly decemberben 25 százalékos részesedést vásároló Sir Jim Ratcliffe. Az angol üzletember ezért már a szerződése 2025 nyarán való lejárulta előtt leváltaná Ten Hagot, és már az új vezetőedzőt is kiszemelt a csapat élére, aki nem más, mint Háromoroszlánosokkal az Európa-bajnokságra készülő Gareth Southgate.

Az 53 éves szakember 2009 októberében dolgozott utoljára klubcsapatnál, a Middlesbrough-nál, 2016 óta irányítja az angol válogatottat. Rég áhított sikert ért el azzal, hogy a 2021-es Eb-n a döntőbe kormányozta a csapatot, miközben az angolok 1966-os világbajnoki címe óta nem szerepelt egy fináléban sem.

Southgate a Unitedre nem, egyelőre csak az Eb-re gondol

Southgate-nek decemberben jár le a szerződése, és bár a helyi szövetség (FA) minden erejével azon van, hogy meggyőzze a hosszabbításról, a kapitány a júniusi Európa-bajnokság után hoz csak döntést a jövőjéről.

Amikor az angol válogatott következő, Brazília és Belgium elleni felkészülési mérkőzései előtt erről kérdezték, Southgate meg is magyarázta, miért jobb várni ezzel.

– Tudatosan kerültük eddig az ilyen megbeszéléseket, mert úgy gondolom, hogy ha aláírok egy új szerződést az Európa-bajnokság előtt, akkor mindenki az mondogatta volna, hogy annak idején Fabio Capellóval is így csinálták, és bizonyítanom kellett volna előbb a rátermettségemet. Én egyáltalán nem izgatom magam emiatt, fogalmam sincs róla, hogy hol leszek július közepén. Remélhetőleg a Trafalgar téren ünnepelek majd – fogalmazott Gareth Southgate.

Az angol szövetség mellett azonban Ratcliffe is azt szeretné, ha Southgate ennél előbb döntésre jutna, hiszen a milliárdos üzletember azt szeretné, ha a United az új idényt már az ő irányítása alatt kezdené meg.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.