Gulácsi Péter szerint jó esélye van, hogy ő védjen az Eb-n

Gulácsi Péter egyelőre arra koncentrál, hogy az RB Leipzig kapujában úgy teljesítsen az idény hajrájában, hogy azzal Bajnokok Ligája-induláshoz segítse klubját. A magyar kapus úgy véli, ha jól teljesít Lipcsében, akkor esélye van arra, hogy ő legyen a magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusa a nyári Európa-bajnokságon. Marco Rossi szövetségi kapitány még nem döntött Gulácsi Péter és Dibusz Dénes között.

2024. 04. 10. 12:01
Gulácsi Péter Magyarország Törökország
20240322 Budapest Puskás Aréna
Magyarország Törökország válogatott labdarúgás
Fotó: Mirkó István  Magyar Nemzet
Gulácsi Péter a magyar válogatott mezében Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

majdnem egy teljes évet hagyott ki a 2022 őszén elszenvedett sérülése miatt. A magyar kapusnak a rehabilitáció után meg kellett küzdenie a helyéért klubcsapatában, ám immár újra ő az RB Leipzig első számú kapusa. A magyar válogatottban viszont már nem ilyen egyértelmű a helyzet, még nem tette le a voksát sem Gulácsi Péter, sem a Ferencváros kapusa, mellett.

Dibusz Dénes Gulácsi Péter RB Leipzig Ferencváros magyar válogatott Euro 2024
Dibusz Dénes és Gulácsi Péter közül kell választania Marco Rossi szövetségi kapitánynak. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Gulácsi azonban optimista, a magyar kapus a Leipziger Volkszeitungnak nyilatkozott. „Természetesen nagyon örülnék neki, ha a németországi Európa-bajnokságon a kapuban állva képviselhetném a hazámat. Egészen különleges lenne, főleg Németország ellen, de a másik két csoportmeccs is éppen olyan fontos nekünk. Egyelőre azonban az itt és mostra koncentrálok, fontos feladataink vannak.”

Itt, Lipcsében kell jól játszanom, és akkor jó esélyem van.

„A sérülésem alatt Dibusz Dénes nagyon jól játszott, és segített nekünk kijutni az Eb-re. Mostanra visszatértem” – elemezte a magyar válogatott kapuskérdését Gulácsi, aki a legutóbbi, 2021-ben megrendezett Európa-bajnokságot végigvédte, a németek ellen éppen Németországban, Münchenben állt a kapuban.

 

Gulácsi Péter az Eb-re és a BL-be vágyik

Az RB Leipzig már csak egy porondon érdekelt az idényben, a Bundesliga legutóbbi fordulójában feljött a biztos Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyre. A következő fordulóban a Wolfsburg lesz a lipcsei csapat ellenfele, amelynek immár az a Ralph Hasenhüttl a vezetőedzője, akinek az irányításával az RB Leipzig a 2016/17-es idényben a története során először kivívta a BL-részvétel jogát.

„Két fantasztikus évet töltöttünk vele, ő tett meg a klub első számú kapusának, sokat köszönhetek neki. Nagyobb elvárások nélkül a második helyen zártunk, és kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligájába, az mindenképpen különleges volt” – idézte fel Gulácsi.

Ugyanakkor szombaton a pályán nem lesz helye a nosztalgiának, Lipcsében immár elvárás a BL-részvétel kiharcolása, de ehhez sorra kell nyerni a meccseket, mert a Dortmund csupán rosszabb gólkülönbsége miatt áll Gulácsiék mögött a tabellán.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.