Xavi csúnyán beszólt Kovács Istvánnak, amiért a Barcelona is bajba kerülhet

Nem bírta el az emberhátrányt kedd este a Barcelona, amely hiába vezetett a PSG elleni BL-negyeddöntős párharc első felvonása után, a visszavágón egy kiállítás miatt megfogyatkozott, majd búcsúzni kényszerül a Bajnokok Ligájától. A katalánok vezetőedzője, Xavier Hernández nem rejtette véka alá a véleményét az erdélyi magyar játékvezető, Kovács István ténykedésével kapcsolatban.

2024. 04. 17. 4:45
Kovács István összesen 12 büntetőlapot osztott ki kedd este. Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, kedd este fordulatos mérkőzésen, hátrányból fordítva nyert 4-1-re a Barcelona vendégeként a Paris Saint-Germain, a francia együttes így 6-4-es összesítéssel továbbjutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A barcelonai mérkőzés egyik főszereplője az erdélyi magyar játékvezető, Kovács István volt.

 

Hatodik BL-meccsén először használta a pirosat

A 39 éves, nagykárolyi születésű Kovács Barcelonában hatodik alkalommal dolgozhatott a Bajnokok Ligája 2023/2024-es szezonjában, korábban négy csoportmeccsen, a Newcastle–PSG, az Arsenal–Sevilla, az AC Milan–Dortmund, és az FC Porto–Shahtar találkozón, valamint egy nyolcaddöntőben, az Inter–Atletico Madrid-mérkőzésen kapott feladatot. Az előző öt meccsén összesen 24 lapot mutatott fel, ehhez a barcelonai Olimpiai Stadionban még 12-t tett hozzá, ám ebből három is piros volt: egyet a katalán együttes védője, az utolsó emberként szabálytalankodó Ronald Araujo, egyet-egyet pedig a Barcelona vezetőedzője, Xavier Hernández és asszisztense kapott. A játékos kiállítása a 29. percben – melynek jogosságát a videóbíró is megerősítette – alapjaiban határozta meg a párharc kimenetelét.

UEFA Champions League - FC Barcelona vs Paris Saint-Germain
A kiállítás pillanata. Fotó: Alejandro Garcia

 

Jobb lesz, ha elkerüli Barcelonát 

A szúnyog Kovács volt, de a méreg már Mbappé – írta beszámolójának címében Spanyolország egyik legnagyobb sportlapja, a Marca, utalva a kétgólos francia csatárra is. A cikkben sem finomkodott a szerző, aki alcímként azt írta: „Jobb, ha Kovács egy ideig nem megy Barcelonába.”

 

Xavi is megmondta a magáét

– Ameddig 11-en játszottak 11 ellen, szervezettek voltunk. A mérkőzés teljesen megváltozott – nyilatkozta a kiállítás kapcsán az európai szövetség honlapjának a Barcelona vezetőedzője, Xavier Hernández. A szintén kiállított szakember nyilatkozatát a Marca is szemlézte. „Mondtam a játékvezetőnek, hogy ez katasztrófa. Idegesek, dühösek vagyunk, mert a kiállítás eldöntötte a párharcot” – közölte a tréner.

Sikerével a PSG 2021 után jutott be újra a BL elődöntőjébe, ahol a szintén kedden továbbjutó Dortmund lesz az ellenfele. Szerdán a másik ág párosítása is kialakul, a Bayern München–Arsenal párharc 2-2-ről, míg a Manchester City és a Real Madrid összecsapása 3-3-ról folytatódik.

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.