Amerikai csere: Rossi vajon rászánja magát? – légiós podcast

Az észak-amerikai bajnokság, az MLS volt terítéken A látható légió negyedik műsorában. Noha a legfrissebb elemzések az MLS-t immár a földkerekség tíz legerősebb ligája közé sorolják, Magyarországon és általában Európában továbbra is alulértékelik. Két magyar légiós, Gazdag Dániel és Sallói Dániel játszik a tengerentúlon, közülük csak előbbi élvezi Marco Rossi bizalmát, de ő sem feltétlenül az ottani teljesítményének köszönhetően.

2024. 04. 03. 5:18
Sallói Dániel, magyar labdarúgó-válogatott, MLS, Marco Rossi, Gazdag Dániel, A látható légió
Sallói Dániel csupán négyszer szerepelt a magyar válogatottban Forrás: AFP/Kisbenedek Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Opta legfrissebb elemzése – legalábbis országonként a tíz legerősebb csapatot alapul véve − az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságot, az MLS-t a tizedik legerősebb ligaként jegyzi a rangsorában. Megalapozottan? Magyarországon, tágabban véve Európában még mindig nem kezeljük az értékén az MLS-t? Ez volt A látható légió negyedik műsorának központi témája.

Gazdag Dániel, Philadelphia Union, MLS, magyar labdarúgó-válogatott, Marco Rossi, Sallói Dániel
elégedetlen volt teljesítményével a Koszovó elleni mérkőzésen. Az MLS megfelelő terhelést jelent? Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az MLS-ben két magyar légiós szerepel: Gazdag Dániel, a Philadelphia Union, valamint Sallói Dániel, a Sporting Kansas City játékosa. Sallói immár csapatkapitány a klubjában, Marco Rossi immár két éve mégsem számol vele; miként a játékos édesapja, Sallói István a Metropolnak nyilatkozva elmondta, a fia már beletörődött, hogy lemarad az Európa-bajnokságról. Gazdag Dániel évek óta élvezi a szövetségi kapitány bizalmát, igaz, Rossi szokatlanul kritikusan értékelte a támadó Koszovó ellen nyújtott teljesítményét.

Rossi vajon lemond Gazdag Dánielről, akit még a Honvédban ismert meg? Netán Sallói Dániel ismét lehetőséget kap? Ezeket a kérdéseket jártuk körbe A látható légió negyedik adásában.

A műsorban szóba került továbbá:

  • akinek a teljesítménye a magyar labdarúgás történetében csak Puskás Ferencéhez mérhető.
  • a nyáron vajon feljebb lép-e, s a médiaérdeklődés terén kihívója lehet-e Szoboszlainak?
  • sérülése miként befolyásolhatja Marco Rossi terveit.
  • A legifjabb Dárdai fivérért, Bencéért vajon versenyt fut-e a magyar és a német szövetség, illetve válogatott?
  • Ki lehet Varga Barnabás alternatívája a válogatottban, amennyiben a Ferencváros középcsatárát pihentetni kell?

A magyar légió valamennyi játékosával szokásos összefoglaló írásunkban foglalkoztunk.

Íme, a teljes beszélgetés:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.