Milák egy Shane Tusup-szerű, világhírű edzővel készülhetett titokban Ausztráliában?

Amikor már azt hittük, több titok nem lengi körül Milák Kristóf szokatlan olimpiai felkészülését, akkor érkezett a meglepő hír: a világcsúcstartó úszó állítólag Ausztráliában edzett egy ideig Dean Boxall irányításával. A világhírű edző többek között a medence partján bemutatott őrjöngéseiről ismert, amiről leginkább Shane Tusup juthat az eszünkbe. Milák eközben egyéves szünet után nagyszerű úszással tért vissza az országos bajnokságon a Duna Arénában.

2024. 04. 09. 13:15
Úszó OB Milák Kristóf
Milák Kristóf állítólag Ausztráliában edzhetett nagy titokban. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőre remek időt úszott az ob első napján, hiszen a 100 méteres gyorsúszás előfutamaiban ő volt a leggyorsabb, nyolc századdal legyőzte a szám friss világbajnoki bronzérmesét, Németh Nándort, és ha a 17 órakor kezdődő délutáni döntőkre hagyott magában tartalékot, akár az olimpiai szintidőt is teljesítheti ebben a számban (pillangón már megvan a szintideje).

Úszó OB Milák Kristóf
Milák Kristóf újra versenyzett (Fotó: Mirkó István)

Egyéves kihagyás után ez remek teljesítmény volt, főleg, hogy Milák edzője, Virth Balázs lapunknak még tegnap is azt hangsúlyozta, hogy mindössze öt hetet készültek együtt, a 24 éves klasszis nem tart ott, ahol tavaly ilyenkor, a legutóbbi ob-n láthattuk.

Mindennek fényében is váratlan és meglepő hír terjedt el, miszerint Milák az elmúlt egy évben nem állt le teljesen az úszóedzésekkel, sőt a világ végén, az ausztráliai Brisbane-ben készült a világhírű Dean Boxall irányításával. Erről az Index számolt be, amely e-mailben kapta – az egyelőre meg nem erősített – értesülést, hogy Milák tavaly szeptemberben és októberben Ausztráliában edzett.

Csak emlékeztetőül, ez az az időszak, amikor Miláknak a nagy nyári pihenője után munkára kellett jelentkeznie Virth Balázsnál, amit először meg is tett, de aztán újra eltűnt a szemek elől, ezért Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke október 22-én élesen bírálta őt a nyilvánosság előtt. Milák azóta teljesen eltűnt, nem nyilatkozik, az ob első napján sem szólt az újságírókhoz az első úszása után az elmúlt egy évben.

Kicsoda Milák állítólagos „ausztrál edzője”?

Dean Boxall neve igencsak jól cseng az úszósportban, ő ugyanis többek között Ariarne Titmus, a 200 és a 400 gyors címvédő olimpiai bajnokának az edzője. Boxall üde színfoltja az uszodai világnak, sokszor teljesen beleéli magát úszói teljesítményébe, és őrjöngve, hevesen gesztikulálva követi tanítványai úszását. Idehaza Shane Tusupmak volt hasonló habitusa még edzőjeként, ám ő sok kritikát is kapott emiatt.

Egyelőre nem tudni, hogy igazak-e a pletykák Milák ausztráliai kalandjáról, de már semmi sem elképzelhetetlen. A lényeg, hogy újra úszik – sőt, a jelek szerint szokásához híven jól úszik.

Dean Boxall egyik jellemző, Shane Tusupra emlékeztető őrjöngése:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.