A szakállas Milák szó nélkül elsétált a nagyszerű visszatérése után + videó

Milák Kristóf közel egyéves kihagyás után versenyzett újra az országos bajnokság első napján. A medencés edzéseket csak az év elején elkezdő, az edzőjével idén mindössze öt hetet együtt készülő olimpiai bajnok úszó 100 gyorson az első helyen, magabiztosan jutott tovább a délutáni döntőbe, megelőzte a dohai vb-n bronzérmes Németh Nándort is.

2024. 04. 09. 9:56
Úszó OB Milák Kristóf
Milák Kristóf nagyszerű versenyzéssel tért vissza az ob első napján. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly áprilisi ob idején valószínűleg egyetlen ember sem volt az országban, aki sejtette volna, hogy egy évig nem fog versenyezni. Bár már akkoriban megkezdődtek a gondok, az edzéslátogatás ritkulása, de talán még a főszereplő sem gondolta, hogy ennyi időre eltávolodik az uszodák világától. Milák ma egy év után állt rajtkőre versenyen először.

Úszó OB Milák Kristóf
Milák Kristóf a tavaly áprilisi ob óta először versenyzett (Fotó: Mirkó István)

Voltak, akik tartottak attól, hogy az olimpiai bajnok valóban megjelenik-e a Duna Arénában, de a többiekkel együtt kijött a bemelegítésre, habár látszatra kissé feszengett, nem volt olyan oldott hangulatban, mint több más, mosolygós úszó.

Milák az ob első napján 100 gyorson indult, abban a számban, amelynek ő tartja az országos csúcsát (47,47) és amelyben a legutóbbi nagy világversenyén, a 2022-es római Eb-n ezüstérmet szerzett, világcsúcsba kergette a román David Popovicit.

Milák győzött és nem szólt egy szót sem

A 100 gyors utolsó, legerősebb előfutamában kapott helyet Milák, mellőle a februári dohai vb-n bronzérmet szerző Németh Nándor indult, aki lapunknak elárulta, a párizsi olimpián a legfőbb célja az országos rekord visszaszerzése Miláktól.

Nagyszerűen tért vissza Milák, aki 49,02 másodperces idővel megnyerte az előfutamokat, nyolc századdal megelőzte Némethet is, és nem sokkal maradt el az olimpiai szintidőtől (48,34 – ebben a számban még nincs indulási joga Párizsra). A délutáni döntőben újra összecsaphatnak. Milák ezután szó nélkül elsétált a rá váró újságírók előtt.

Milák összesen hat számban nevezett be az ob-re, az edzője, Virth Balázs lapunknak azt mondta, hogy menet közben döntik el, hogy valójában mennyiben indul el, mert bár a gyorsasága megvan, az állóképessége még nem az igazi, rosszabb állapotban van, mint tavaly ilyenkor.

is az első helyen tért vissza 200 vegyesen, az ő teljesítményéről itt írtunk. Milák a délutáni döntőben végül megszerezte az aranyérmet, de ez sem lágyította meg.

Milák Kristóf arcáról nem sok olvasható le az úszása után:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.