Csak két szót mondott Hosszú Katinka, miután a legjobb idővel odacsapott az ob-n + videó

Hosszú Katinka visszatért, a háromszoros olimpiai bajnok úszó az országos bajnokság első napján egyik fő számában, 200 méteres vegyesúszásban állt rajthoz a Duna Arénában. A 2022-es római Európa-bajnokság óta először versenyző Hosszú megnyerte az előfutamát, sőt összesítésben is első lett, tehát ott van a délutáni döntőben, de az olimpiai szintidőtől egyelőre messze van. Hosszú csak két szóval kommentált.

2024. 04. 09. 9:41
Úszó OB Katinka
Hosszú Katinka elsőre jó teljesítménnyel tért vissza. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatodik olimpiájára szeretne kijutni aki a tavalyi évet teljes egészében kihagyta, hiszen várandós volt, életet adott első gyermekének. Május elején már betölti a 35-öt, és legutóbb a 2022-es római Eb-n versenyzett, ilyen hosszú kihagyás után Sós Csaba szövetségi szerint kisebbfajta csoda lenne, ha meg tudná úszni a párizsi szintidőt, de persze nagyon szurkol neki, és ha valaki, akkor Hosszú Katinka képes lehet rá.

Úszó OB Katinka
Hosszú Katinka a 2022-es római Eb óta először indult versenyen. Fotó: Mirkó István

Nem sok minden derült ki a háromszoros olimpiai bajnok felkészüléséről azon kívül, hogy járt melegégövi edzőtáborban is. Így aztán a sötétben tapogatóztunk, milyen formában lehet. A 200 vegyes előfutamaiban valamelyest tisztult a kép, Hosszú az ötből a harmadik futamban kapott helyet, és itt magabiztos győzelmet aratott, az igazán érdekes azonban az időeredménye: 2:16,58. És az, hogy ezzel a legjobb idővel jutott be a döntőbe.

Hosszú Katinka: Csak két szó

Az olimpiai szintidő 2:11,47 perc. Ettől egyelőre nagyon messze van, de ne feledjük, reggel van, és a döntőbe jutáshoz ennyi bőven elég volt. Speciel az olimpiai szintidővel rendelkező Sebestyén Dalma is gyengébbet úszott nála (2:18,10). Hosszú összesítésben az első helyen került a legjobb nyolcba, a 17 órakor kezdődő esti programban derülhet ki, mennyi van még benne. Erről a futam után semmit sem akart elárulni, elsétált a rá váró újságírók előtt és mindössze két szót mondott: majd délután.

Hosszú további két számra nevezett be az ob-n, 400 vegyesen és 100 pillangón indulhat még. is az első helyen tért vissza 100 gyorson, az ő visszatéréséről itt írtunk. Hosszú Katinka a délutáni döntőben végül a negyedik helyen csapott a célba, de a bronzérem neki is járt, és felszabadultan nyilatkozott a kislányáról, a felkészüléséről.

Hosszú Katinka mosolyogva mondott nemet az újságíróknak:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.