Durván beszólt társának a felnyársalt, leidiótázott, megbüntetett pilóta

Nem elég, hogy hetek óta rebesgetik, hogy Daniel Ricciardót hamarosan kipenderíti az RB, az ausztrál pilótának a Formula–1-es kínai versenyhétvége is szörnyen sikerült. Önhibáján kívül belerohantak, megsérült az autója, és pontot sem szerzett, utólag még meg is büntették.

2024. 04. 22. 16:20
Daniel Ricciardónak Kínában sem szerzett pontot
Daniel Ricciardónak Kínában sem szerzett pontot Fotó: EPA/ANDRES MARTINEZ CASARES/POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány hete az a hír járta a bokszutcában, hogy Daniel Ricciardónak meg vannak számlálva a napjai a Formula–1-ben. A 34 éves pilóta tavaly idény közben kapott ülést, mert Nyck de Vriest lapátra tette az Alpha Tauri (ma már RB), és könnyen előfordulhat, hogy hamarosan ő is erre a sorsra jut. Idén eddig nulla pontot gyűjtött, míg csapattársa, Juki Cunoda hetet.

Lance Stroll ezúttal sem a jó teljesítményével hívta fel magára a figyelmet
Lance Stroll ezúttal sem a jó teljesítményével hívta fel magára a figyelmet Fotó: EPA/Alex Plavevski

Ricciardo, az idióta?

Ricciardónak vasárnap Kínában volt rá esélye, hogy megszerezze az első pontjait. Féltávnál a kilencedik helyről várta az újraindítást, de Lance Stroll (Aston Martin) beleszaladt hátulról, az RB padlólemeze megsérült, és némi idő elteltével az ausztrál pilóta fel is adta a versenyt.

Utólag szembesült azzal, hogy Stroll idiótának nevezte őt az ütközésük miatt. Természetesen ezt az egyébként mindig mosolygós Ricciardo sem hagyta szó nélkül, már csak azért sem, mert nem ő volt a vétkes.

– Már éppen kezdtem megnyugodni, amikor meghallottam, hogy Lance mit mondott a történtekről. Állítólag egy idióta vagyok, és én voltam a hibás az ütközésért. Ezek után felforrt az agyvizem, mert egyértelmű, hogy mi történt, ráadásul biztonsági autós szakasz előzte meg az egészet – magyarázta az RB versenyzője. – Az ő fedélzeti kamerája alapján nem engem, hanem a kanyart nézte, pedig egyetlen dolguk van a pilótáknak, hogy az előttük haladó autót figyeljék. Próbálom visszafogni magam, de b…szódjon meg az a srác! És még finom voltam. Nem fokozom már ezt, mert talán felelősséget vállal a történtekért. Ha nem, akkor nem tudok segíteni rajta.

Nos, az édesapja csapatánál versenyző Stroll szerint nem ő hibázott, még ha tíz másodperces büntetést is kapott a baleset okozójaként. És utólag azt mondja, nem is Ricciardo volt a hunyó.

– Nem hiszem, hogy az ő hibája lett volna. Mindenki rátaposott a fékre, és ő volt éppen előttem. A baleset miatt megbüntettek, mert nekimentem, de nem csak simán beleszaladtam, hiszen furcsa körülmények között ütköztünk. Azt hiszem, hogy csak rossz helyen voltam rossz időben – tette hozzá mentegetőzve.

Egyébként Ricciardo sem úszta meg megrovás nélkül a Kínai Nagydíjat. Ő a következő futamra, Miamira kapott három helyes rajtbüntetést, mert a biztonsági autós szakasz alatt előzött.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.