Tyson erődemonstrációt tartott harminc évvel fiatalabb ellenfelének + videó

Mike Tyson, a profi boksz nehézsúlyú legendája július 20-án már 58 éves lesz, amikor újra a ringbe lép, a harminc évvel fiatalabb, influenszerből lett bunyós, Jake Paul lesz az ellenfele. Tyson komolyan veszi a felkészülést, erről a múlt hét végén meggyőződhettünk.

2024. 04. 10. 13:23
TYSON, Mike
Miami, 2024. március 29. Mike Tyson egykori amerikai profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok a spanyol Carlos Alcaraz és a bolgár Grigor Dimitrov játékát nézi a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének negyeddöntõjében 2024. március 29-én. Dimitrov 6:2, 6:4 arányban gyõzte le az elsõ helyen kiemelt Alcarazt. Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mike Tyson 2005-ben, nem sokkal a 39. születésnapja előtt vonult vissza, azóta csak két bemutató meccsen láthattuk, legutóbb 2020-ban, de március elején belement abba, hogy júliusban megmérkőzzön az influenszerből lett bunyós Jake Paullal. Akit nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni, az elmúlt négy évben tisztességesen megtanult bunyózni, és 27 évesen remek fizikai állapotban van. A mérkőzés „természetesen” a pénzről szól, a Netfix élőben közvetíti, és a Dallas Cowboys amerikaifutball-csapat nyolcvanezer fős stadionjában rendezik meg. A nyári bemutató mérkőzés pontos szabályai egyelőre nem ismertek, így nem tudni, hány menetet bokszolnak a felek, ezek hány percesek lesznek, milyen kesztyűket húznak s azt sem, mennyit utalnak a bankszámlájukra.

Mike Tyson és Jake Paul
Mike Tyson és Jake Paul július 20-án csap össze. Forrás: Instagram/miketyson

 

Tyson nem szeretné lerombolni a nimbuszát

Mike Tyson 1986-ban, alig több mint húszévesen lett a WBC világbajnoka, miután már a második menetben kiütötte Trevor Berbicket. Olyan nagyságokat fektetett még ki, mint Larry Holmes és Michael Spinks, és három év börtön után is vissza tudott ülni a trónra. Ötven győzelméből 44-et kiütéssel aratott, hat veresége közül hármat már pályafutása végén szedett össze. Persze ott van az a meccse is, amelyen kiharapott egy darabot Evander Holyfield füléből, emiatt a másfél éves eltiltása, a korábbi drogos életvitele; de így is a profi boksz legendája. S nem szeretné lerombolni a nimbuszát.

A múlt hét végén a Virginia állambeli Chantillyben a CSA Shows rendezvényen, amely a sportrajongók legendákkal találkozhatnak, fotózkodhatnak és autogramokat gyűjthetnek, megjelent Mike Tyson is, aki azzal indított, hogy neki nincs szüksége pólóra, ledobta magáról, hogy megmutassa, milyen fizikai állapotban van. Ahogy mondta: jól néz ki, és rá érdemes fogadni. Mondhatni, némi erődemonstrációt tartott, és az izomzatával kétségkívül komoly elismerést váltott ki. Korábban amúgy Tyson azt mondta, hogy őrült tempóban edz és készül a Jake Paul elleni mérkőzésére. 

Mike Tyson bevonulása:

A rajongókkal:

S persze mióta kiderült, hogy újra a ringbe lép, olyan videók is készültek róla, amelyek arról tanúskodnak, hogy még mindig nagyot is üt. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.