„Az aljas Barcelona, amelynek olyan gyakran kedveznek a játékvezetők” – készül a PSG

Ma két mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője. A nap rangadóján a Paris Saint-Germain a Barcelona csapatát fogadja, a másik találkozón pedig az Atlético Madrid és a Borussia Dortmund csap össze.

2024. 04. 10. 5:19
A PSG ultrái nagyon készülnek a mai, Barcelona elleni mérkőzésre
A PSG ultrái nagyon készülnek a mai, Barcelona elleni mérkőzésre Forrás: X/ Collectif Ultras Paris
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paris Saint-Germain és a Barcelona eddig tizenkét meccset játszott egymással, és a számszaki mérleg kiegyenlített: négy döntetlen mellett mindkét fél négyszer nyert, és az összesített gólkülönbség is csak hajszállal, 23-21-re jobb a franciák javára. Ám amikor az egyenes kieséses szakaszban találkoztak, a nyolcad- vagy a negyeddöntőben, az öt alkalomból háromszor a Barca ment tovább. Legutóbb, 2021-ben viszont a PSG, amely akkor a 16 között idegenben mesterhármasával 4-1-re kerekedett felül, így a visszavágón tökéletesen megfelelt neki az 1-1-es döntetlen. Az a meccs volt utolsó fellépése a BL-ben a Barca színeiben, mert a nyáron éppen a PSG-hez igazolt, ahol aztán két szezont húzott le.

Dest, Sergino; Mbappe, Kylian
Két éve Kylian Mbappé nagyon sok problémát okozott a Barcelona csapatának Fotó: MTI/EPA/Alberto Estevez

Szóval, mondhatnánk, hogy a PSG szurkolóinak a legutóbbi találkozás a Barcelonával szép emlék, és ez így is van, de mindezt felülírja az a mérhetetlen bosszúság, amit még 2017-ben a két csapat negyeddöntős párharca okozott nekik. Akkor a franciák az első meccset otthon 4-0-ra megnyerték, és meg sem fordult a fejükben, hogy kieshetnek. De ez történt, és a Nou Campban úgy kaptak ki 6-1-re, hogy a 87. percben még csak kétgólos hátrányban voltak. A hajrában aztán a 88. és 91. percben (másodszor 11-esből), majd Sergi Roberto a 95. percben bevette a PSG kapuját.

A Paris Saint-Germain a találkozó után egy listán tizenöt bírói hibát rótt fel a német Deniz Aytekinnek, főleg azt, hogy a 90. percben 11-est ítélt a katalánok javára.

Az most már mellékszál, hogy Neymar azon a nyáron Párizsba igazolt, hiszen Messihez hasonlóan már ő sincs ott. A Barcelona akkori vezetőedzője és sikerkovácsa – a csapatot 2015-ben BL-győzelemig vezető Luis Enrique – viszont tavaly július óta a Paris Saint-Germaint irányítja. Számára így nagyon különleges a mai összecsapás, de azért is, mert 1996 és 2004 között a Barcelona játékosa volt. S hosszú évekig a Barca jelenleg edzője, Xavi csapattársa.

Nem ismerem Xavit edzőként, csak csapattársként. A klubot és a játékosokat nagyon jól ismerem, de nem tudom, hogy ez előnyt jelent-e. Érzelmi oldalról óriási élmény ez a találkozás nekem, és úgy érzem, készen állok rá. A munkámat végzem, profinak kell lennem. Kedvelem a Barcát, de most mindenekelőtt a saját csapatommal foglalkozom. Úgy gondolom, a találkozón mindkét együttes megpróbál majd nyomást gyakorolni a másikra, és a labdabirtoklás lesz a fókuszban

– nyilatkozta a tegnapi sajtótájékoztatón Luis Enrique. 

A Paris Saint-Germain ultrái képtelenek felejteni, a Barcelona örök ellenség lesz

Az biztos, hogy PSG ultrái is megpróbálnak nyomást gyakorolni a katalánokra, és nem éppen sportszerűen készülnek. Már a csapatuk múlt szombati bajnoki meccsén, amelyen a listavezető hazai pályán erősen tartalékos összeállításban csak 1-1-re végzett a Clermont ellen, kórusban szidták a Barcelonát. 

Vasárnap este pedig közleményben fordultak valamennyi PSG-drukkerhez, hogy a Parc des Princes stadionban ma teremtsenek olyan atmoszférát, hogy – idézzük –: „az aljas Barcelona, amelynek olyan gyakran kedveznek a játékvezetők, nyomás alatt érezze magát egy ellenséges területen”.

A Paris Saint-Germain tíz pont előnnyel vezeti a francia bajnokságot, és legutóbb november 7-én kapott ki, a BL-csoportkörben a Milan vendégeként 2-1-re. A Barcelona a La Ligában a második helyen áll, nyolc ponttal a Real Madrid mögött, de a legutóbbi négy meccsét megnyerte, s közte van az Atlético Madrid elleni idegenbeli, 3-0-s győzelme is.

A PSG tábora a Newcastle United elleni csoportmeccsen:

 

Az Atlético Madrid a Borussia Dortmund ellen

A másik mai találkozón éppen az Atlético Madrid, a La Liga 4. helyezettje látja vendégül a Borussia Dortmundot, miután az előző körben a spanyolok tizenegyespárbajban kiejtették az addig sokak által már a BL-fináléba vizionált Internazionalét. Az Atlético vezetőedzője, Diego Simeone edzőként 49 győztes meccset számlál a BL-ben, és ma szeretne jubilálni. S bár a Dortmund a Bundesligában csak az ötödik helyen áll, az Atlético nem veheti félvállról a mai összecsapást. A Borussia ugyanis a legutóbb hét BL-találkozóján veretlen – négy győzelem, három döntetlen a mérlege – maradt, s ebből öt meccset a PSG-t, a Milant és a Newcastle Unitedet felvonultató csoportban vívott meg. S ebben a csoportban az első helyen zárt, három ponttal megelőzte a Paris Saint-Germaint.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések, a mai program: 

Paris Saint-Germain (francia)–Barcelona (spanyol) 21.00 (tv: M4 Sport)

Atlético Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 21.00 (tv: Sport 1).

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.