Jürgen Klopp visszatért Liverpoolba, könnyek között búcsúzott a szurkolóktól + videó

Tizenegyezer szurkoló ünnepelte a távozó német edzőt.

2024. 05. 29. 10:49
Jürgen Klopp megható búcsúja. Forrás: Facebook/ Liverpool Echo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd este visszatért Liverpoolba a csapat leköszönő edzője, Jürgen Klopp, aki a „Danke Jürgen” elnevezésű esten újra elbúcsúzott a várostól, 11 ezer szurkoló jelenlétében – írta meg az Origó. Az edző sikerekkel kikövezett liverpooli pályafutása a napokban véget ért, az 56 esztendős német menedzser közel kilenc idény után ment pihenni. Az eseményen a szurkolók hosszan kérdezhették Kloppot, aki elemében volt.

Az este legmeghatóbb pillanata azonban alighanem az volt, mikor az egész stadion felállva tapsolt és énekelt neki. Ettől még Jürgen Klopp is láthatóan elérzékenyült:

Az est teljes bevételét a klub alapítványa kapja meg, aminek az exedző is a nagykövete lesz.

Ami a kérdezz-feleleket illeti, az Origó beszámolója szerint Klopp több rivális csapatnak is „odaszúrt”. Először elmondta, hogy nem akar a korai meccskezdésekről, a Manchester Cityről, bírókról, videobíróról, pénzügyekről beszélni, pontosabban ezt tanácsolták neki.

– Képzeljétek mi lenne, ha nálunk lenne korlátlan vagyona a tulajdonosoknak, ha Kylian Mbappé és Bellingham is ide igazolna vagy Haaland. De ezek nem mi vagyunk, nem ilyenek vagyunk. Megnyertünk, amit megnyertünk, de a Liverpool módján. Építettünk új lelátókat, edzőpályákat, edzőközpontot, a tulajdonosok tették a dolgukat, nem vették ki a pénzüket, hanem visszaforgatták. Boldogok lehetünk, hogy ilyen emberek vezetik a klubot, és nem olyanok, aki londoni klubokat vesznek, velük egy évet sem maradhattam volna Liverpoolban – magyarázta például.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.