Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

Szoboszlai megállt a fejlődésben? A számok erre utalnak

A 2023/24-es idény végén, de még a június 14-én kezdődő Európa-bajnokság előtt frissítette a futballisták piaci értékét a témában első számú referenciaként használt Transfermarkt. Szoboszlai Dominik értéke nem változott, ugyanúgy 75 millió euró, mint tavaly decemberben volt. Igaz, ha Szoboszlai teljes liverpooli idényt nézzük, akkor sokkal jobb az összkép, hiszen tavaly ilyenkor még csak ötvenmillió euróra taksálták a magyar válogatott csapatkapitányát.

2024. 05. 29. 10:04
Marco ROSSI SZOBOSZLAI Dominik foci eb 2024 INGUSCIO, Cosimo A magyar labdarúgó-válogatott edzése Telkiben
Szoboszlai Dominik az Eb-n is a magyar válogatott vezére lesz Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

tavaly nyáron hetvenmillió euró fejében váltott csapatot, s lett az RB Leipzig helyett a Liverpool játékosa. Akkor a Transfermarkt alapján ez még túlfizetésnek tűnt, az első számú referenciaként használt német oldal ötvenmillió euróra taksálta a magyar futballista értékét. Szoboszlai a jó liverpooli rajtjával gyorsan javított ezen, decemberre már 75 millió eurón jegyezte a Transfermarkt, a gyengébben sikerült tavasz után viszont ennyi is maradt a futballista értéke.

Liverpool, 2024. május 19.
Szoboszlai Dominik, a Liverpool FC játékosa (b) csereként készül beállni, Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje (k) megöleli egyik játékosát, Curtis Jonest az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában játszott Liverpool FC-Wolverhampton Wanderers mérkõzésen a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. május 19-én.
MTI/EPA/Adam Vaughan
Szoboszlai Dominik az idény hajrájában jobbára csereként kapott lehetőséget a Liverpoolban. Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Szoboszlai a 2024-es év elején sérülésekkel bajlódott, s bár márciusban visszatért, a formája nem ért fel az őszihez, az utolsó hét Premier League-fordulóból mindössze egyszer került be a Liverpool kezdőcsapatába, igaz, csereként mindig kapott legalább néhány percnyi lehetőséget.

 

Milyen volt Szoboszlai első liverpooli idénye?

Szoboszlai január 1-jei sérüléséig kirobbanthatatlan volt a Liverpool kezdőcsapatából, csak akkor nem jelölte oda Jürgen Klopp, amikor pihentetni akarta, ami éles kontrasztban áll a bajnokság hajrájával.

Érdekes módon a gólokban nem mutatkozik meg nyilvánvalóan az erős ősz, gyengébb tavasz ellentét: az idény első felében négy, a másodikban három gólt szerzett Szoboszlai. Igaz, árnyalja a képet, hogy utóbbi háromból kettőt a Sparta Prága elleni El-mészárlás során, mindkettőt akkor, amikor már lényegében lefutott volt a párharc.

Az őszi szárnyalást a Transfermarkt két értéknöveléssel díjazta: októberben kirívóan sokkal, húszmillió euróval növelte Szoboszlai értékét, majd decemberben hozzátett további ötmilliót. Az idény végi frissítés során viszont úgy érezték az oldalnál, hogy Szoboszlai fejlődése megállt, így maradt 75 millió euró az értéke.

 

Szoboszlai csapattársa az előzetes Eb-álomcsapatban

A Metropol összeállította a Transfermarkt alapján az Európa-bajnokság előzetes álomcsapatát, s ebben nem Szoboszlai, hanem jó barátja, képviseli a Liverpoolt.

A magyar válogatottból viszont kiemelkedik Szoboszlai: Eb-keretének összértéke 167 millió euró, ennek majdnem a felét a csapatkapitány teszi ki. Szoboszlai mögött (húszmillió), (15 millió) és (tízmillió) következik a sorban.

Korábban is rendre a legjobbak között volt, ám az ő értéke alaposan megsínylette egész idénybeli mellőzöttségét. Tavaly nyáron még 14 millió euróra taksálta a Transfermarkt, ez mostanra hatmillióra esett vissza.

Az értékfrissítések alapján a legjobb tavasza Sallainak volt a magyarok közül, a Freiburg támadójának értéke a decemberi 12 millióról 15 millióra nőtt az idény végére.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.