Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Szoboszlai újabb gólja, a Liverpool padlóra küldte a Spartát + videó

A Liverpool már az idegenbeli mérkőzésen lerendezte a továbbjutás kérdését a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében azzal, hogy 5-1-re kiütötte a Sparta Prahát múlt csütörtökön. Az angolok a mai visszavágón sem kegyelmeztek a cseheknek, mindössze tizennégy percnyi játék után már 4-0-ra vezettek. A Liverpool aztán meg sem állt 6-1-ig, Szoboszlai Dominik pedig góllal és gólpasszal zárta a találkozót.

2024. 03. 14. 21:22
776114064 Liverpool Sparta
Liverpool's Uruguayan striker #09 Darwin Nunez (L) celebrates scoring the opening goal during the UEFA Europa League round of 16 second leg football match between Liverpool and AC Sparta Praha at Anfield in Liverpool, north west England on March 14, 2024. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Liverpool 5-1-re megnyerte az Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonását Prágában, Jürgen Klopp a visszavágó előtt elmondta, hazai közönségük előtt nem vehetik félvállról ezt a meccset sem. A német menedzser nem a levegőbe beszélt, erős kezdőcsapatot küldött a pályára, Darwin Núnez és Mohamed Szalah is kezdett.

Járt a dicséret Szoboszlai Dominiknek
Járt a dicséret Szoboszlai Dominiknek Fotó: AFP/Oli SCARFF

Alighanem a játékosok is a mesterükhöz hasonlóan vélekedtek, legalábbis erről árulkodott a csütörtöki mérkőzés kezdete. A 14. percben ugyanis már 4-0 (!) volt az állás, sorban Núnez, Bobby Clark, Szalah és Cody Gakpo talált be. Az első gólt Szoboszlai készítette elő, Szalah két gólpasszt osztott ki. Persze a brutális részeredmény nemcsak a Liverpool aktivitásának, hanem a csehek elveszettségének is volt köszönhető – védekezésről az esetükben nemigen lehetett beszélni.

A hazaiak ezek után is nagy kedvvel támadtak, hátul viszont olykor ők is elméláztak. Egy megingást kihasználva Veljko Birmancevics szépített a 42. percben, így 4-1-es állásnál vonultak az öltözőbe a csapatok.

A Liverpool az elsőhöz hasonló ütemben kezdte a második félidőt is. Szoboszlai ismét főszereplő volt az első gólnál, de előkészítés helyett ő maga fejezte be a támadást a 48. percben. A lövése megpattant Ladislav Krejcí lábán, így becsapva a csehek kapusát, Peter Vindahlt. Hét perccel később Harvey Elliott lövése után Gakpo sarkazott a hálóba.

Szoboszlai gólja:

 

Liverpool: jöhet a United!

Ezután a kelleténél jobban nem erőltették meg magukat a hazaiak, és bár nagyobb is lehetett volna a két csapat közti különbség, végül 6-1-re győzött a Liverpool. Szoboszlai a visszatérése után először játszott végig egy mérkőzést, és lélekben már a következő találkozóra, a Manchester United elleni FA-kupa negyeddöntőre (vasárnap 16.30) készülhet.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágók:

West Ham United (angol)–Freiburg (német) 5-0 (2-0), gólszerzők: Paqueta (9.), Bowen (33.), Cresswell (52.), Kudus (77., 85.). Továbbjutott: a West Ham United, 5-1-es összesítéssel.

Villarreal (spanyol)–Olympique Marseille (francia) 3-1 (1-0), gólszerzők: Capoue (32.), Sorloth (54.), Mosquera (88.), illetve Clauss (94.). Továbbjutott: az Olympique Marseille, 5-3-as összesítéssel.

Glasgow Rangers (skót)–Benfica (portugál) 0-1 (0-0), gólszerző: Rafa Silva (66.). Továbbjutott: a Benfica, 3-2-es összesítéssel.

Slavia Praha (cseh)–Milan (olasz) 1-3 (0-3), gólszerzők: Jurasek (85.), illetve Pulisic (34.), Loftus-Cheek (36.), Leao (45+6.). Piros lap: Holes (20., Slavia Praha). Továbbjutott: a Milan, kettős győzelemmel, 7-3-as összesítéssel.

Liverpool (angol)–Sparta Praha (cseh) 6-1 (4-1), gólszerzők: Núnez (6.), Clark (8.), Szalah (10.), Gakpo (14., 55.), Szoboszlai (48.), ill. Birmancsevics (42.). Továbbjutott a Liverpool, 11-2-es összesítéssel.

Brighton (angol)–AS Roma (olasz) 1-0 (1-0), gólszerző: Welbeck (37.). Továbbjutott az AS Roma, 4-1-es összesítéssel.

Atalanta (olasz)–Sporting Lisboa (portugál) 2-1 (0-1), gólszerzők: Lookman (46.), Scamacca (59.), ill. Goncalves (33.). Továbbjutott az Atalanta, 3-2-es összesítéssel.

Bayer Leverkusen (német)–Qarabag (azeri) 3-2 (0-0), gólszerzők: Frimpong (72.), Schick (90+3., 90+7.), ill. Zoubir (58.), Juninho (67.). Továbbjutott a Bayer Leverkusen, 5-4-es összesítéssel.

Borítókép: Liverpooli örömünnep (Fotó: AFP/Oli Scarff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.