Julian Nagelsmann váratlan, furcsa kívánsággal állt elő

Julian Nagelsmann, a házigazda német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya még az Európa-bajnokság június 14-i rajtja előtt szeretné tudni, hogy számol-e vele a jövőben a német szövetség (DFB). Az illetékesek azonban érhetően inkább megvárnák, hogyan szerepel a válogatott a tornán.

Forrás: MTI2024. 03. 14. 18:21
Bundesliga - Bayer 04 Leverkusen vs FC Bayern Munich
epa11142857 German national soccer team coach Julian Nagelsmann arrives for the German Bundesliga soccer match between Bayer 04 Leverkusen and FC Bayern Munich in Leverkusen, Germany, 10 February 2024. EPA/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 36 éves Julian Nagelsmann – akinek szerződése a kontinensviadalig szól – reméli, hogy a rajtot megelőzően döntés születik a jövőjéről. Andreas Rettig, a DFB ügyvezető igazgatója a múlt héten még arról beszélt, hogy ha a válogatott hazai pályán jól teljesít az Eb-n, akkor Nagelsmann maradhat, hiszen „egy sikeres edzőt nem küldenek el”, ugyanakkor a német–magyar–skót–svájci kvartettben a csoportnegyedik hely nem lenne jó ajánlólevél a folytatást illetően.

Nagelsmann úgy fogalmazott: ha az Európa-bajnokság előtt olyan szerződésajánlatot kap, amellyel elégedett lenne, akkor jó esély van arra, hogy azt még az Eb előtt aláírja. Hozzátette: van rá esély, hogy az Eb-t megelőzően „történjen valami” az ügyben, de a dolgok jelenlegi állása szerint arra is, hogy nem lesz döntés.

 

Nagelsmann: Szervezni akarom a jövőmet

– Normális, hogy szervezni akarom a jövőmet. Azt hiszem, mindenkinek van ilyen vágya – fogalmazott Nagelsmann, akinek az irányításával az első mérkőzését megnyerte a német csapat az Egyesült Államok válogatottja ellen, majd döntetlen játszott Mexikóval, később pedig kikapott Törökországtól és Ausztriától.

A házigazdák együttese június 14-én nyitja az Eb-t a skótok ellen Münchenben, aztán június 19-én Stuttgartban a szövetségi kapitány vezette magyar válogatottal találkozik, június 23-án pedig Frankfurtban Svájc lesz az ellenfele.

A 24 csapatos torna július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut majd a 16 közé.

Borítókép: Julian Nagelsmann (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.