Willi Orbán egy csapatba került Mbappéval, sokat ért a madridi gólja + videó

A labdarúgó Bajnokok Ligájában szerdai éjjel kialakult a legjobb nyolc mezőnye, a futballstatisztikával foglalkozó WhoScored szakportál pedig összeállította a nyolcaddöntő álomcsapatát. S ebbe Willi Orbán, az RB Leipzig magyar válogatot védője is bekerült.

2024. 03. 14. 15:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig a múlt héte nem volt messze attól, hogy nagy bravúrral szolgáljon a BL-nyolcaddöntőben, mert azután, hogy az első meccsen hazai pályán 1-0-ra kikapott a Real Madridtól, a visszavágón úgy ért el 1-1-et, hogy a döntetlen a spanyolok számára volt hízelgő eredmény. A hazaiak nem győztek magyarázkodni a találkozó után. Az RB Leipzig gólját egy remek fejessel szerezte, és a meccs legjobbjának járó trófeát is megkapta. A WhoScored ezen a mérkőzésen 7,9-es osztályzatot adott neki, a szakportál szerint is ő volt a mezőny legjobbja.

Borítókép: Willi Orbán bevette a Real Madrid kapuját (Forrás: X/RB Leipzig)
Willi Orbán a visszavágón bevette a Real Madrid kapuját Forrás: X/RB Leipzig

Most pedig bekerült a WhoScored nyolcaddöntős álomcsapatába, ami azért is nagy szó, mert ebben csak ketten vannak olyanok, akinek a csapata nem jutott be a negyeddöntőbe. Orbán mellett az olasz Nicoló Barella, aki szerda éjjel az Internazionale csapatával vérzett el 11-espárbajban az Atlético Madrid otthonában.

 

Hátul Orbán, Hummels és Beraldo voltak a legjobbak

A BL-nyolcaddöntő All Star-válogatottja a WhoScored szerint:

Lunin (Real Madrid, 7,53-as oszályzat) – Orbán (RB Leipzig, 7,23), Hummels (Dortmund, 7,31), Beraldo (PSG, 7,34) – Sané (Bayern München, 7,69), Barella (Inter, 7,51), Gündogan (Barcelona, 7,50), Cancelo (Barcelona, 7,73) – Kane (Bayern München, 7,56), Lewandowski (Barcelona, 7,80), Mbappé (PSG, 8,57)

Willi Orbán
Willi Orbán az álomcsapat védelmében Forrás: WhoScored

A szakportál meg is indokolta, hogy ki miért került be az álomcsapatba. Willi Orbán esetében kiemeli, hogy gólt szerzett a Bernabéu-stadionban, s ugyan ez nem ért továbbjutást az RB Leipzig számára, Orbán mindkét meccsen kiválóan teljesített a védelemben. „A 31 éves játékos a két mérkőzésen négy szerelést, nyolc tisztázást és hat blokkot mutatott be, a visszavágón pedig öt fejpárbajt nyert meg” – emeli ki a WhoScored.

 

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Borítókép: Willi Orbán a visszavágó legjobbját megillető trófeával (Forrás: X/RB Leipzig)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.