Ancelotti elmondta, járt volna-e piros lap az Orbán torkának ugró Viníciusnak

Ritkán esik meg a labdarúgó Bajnokok Ligájában, hogy a legjobb nyolc közé jutott csapatnak magyarázkodnia kell, főleg akkor, ha ez a csapat a Real Madrid, de most ez a helyzet. A királyi gárda a Lipcsében aratott 1-0-s győzelme után szerda éjjel hazai pályán 1-1-es döntetlennel szenvedte ki a továbbjutást az RB Leipzig ellen. A németek gólját Willi Orbán szerezte, aki a meccs legjobbjának járó trófeát is megkapta.

2024. 03. 07. 4:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Real Madrid 53 százalékban birtokolt a labdát, csak 12-szer veszélyeztette az RB Leipzig kapuját, szemben a németek 21 próbálkozásával,  és ha a 92. percben Dani Olmo emelése után a keresztléc nem menteni meg a hazaiakat, akkor jött volna a 2x15 perces hosszabbítás. De a meccs után az is témát szolgáltat, hogy Vinícius számára elegendő volt-e sárga lapos büntetés, amiért az 54. percben a pálya közepén hátulról durván fellökte a labdát birtokló Orbánt, majd amikor az felállt, üvöltözve két kézzel torkon ragadta és hanyatt lökte. Ezért bizony inkább piros lap járt volna, és akkor később Vinícius nem szerzi meg a Real vezető gólját. Amire az RB Leipzigben a 300. mérkőzését játszó – a vendégek csapatkapitánya – egy beadás után fejes góllal válaszolt. Honfitársunk alighanem élete meccsét játszotta, és az UEFA neki ítélte a találkozó legjobbját megillető díjat.

Willi Orbán
Willi Orbán a trófeával (Forrás: X/RB Leipzig)

Orbán: Keserű ez a nap számunkra

Willi Orbán azonban érthetően nem tudott igazán örülni.

– Összességében mindkét meccsen jól teljesítettünk, de többet is kihozhattunk volna a párharcból. Az elvégzett kemény munkának nem lett meg az igazi jutalma, ezért keserű ez a nap számunkra. Olyan sok nagy helyzetünk volt, hogy ezekből többet ki kellett volna használnunk – jegyezte meg Orbán.

Érdemes megnézni többek között a WhoScored osztályzatait is, ez alapján sem kérdés, hogy ki volt a találkozó legjobbja. S a lipcsei kapuban is megállta a helyét.

Willi Orbán
Willi Orbán 7,9-es osztályzatot kapott (Forrás: WhoScored)

Az Orbán és Vinícius közötti afférról Tchouameni diplomatikusan azt mondta, hogy nem látta, s lehet, hogy csapattársa piros lapot érdemelt volna, de a múlt hét végén a spanyol bajnokságban elbánt velük a játékvezető, így kijárt nekik, hogy most szerencséjük legyen...

A nyolc közé tehát a Real Madrid jutott be, de a királyi gárda vezetőedzője, Carlo Ancelotti feszenghet a találkozó után.

– Egy minőségi csapattal találkoztunk, amelynek nem volt veszíteni valója, mi pedig mintha behúztunk volna egy féket, és így szenvednünk kellett. A félidőben is hiába kértem a játékosaimat, hogy gyakoroljunk nagyobb nyomást a Lipcsére, a fék nem tűnt el. Mentálisan nem voltunk a topon. Ám ha van egy kis előnyöd a párharcban, akkor néha nem adsz ki mindent magadból. A Lipcse pedig mindent beleadott. Nem ez volt a legjobb esténk, de az egyetlen fontos dolog az, hogy ott vagyunk a negyeddöntőben – nyilatkozta Ancelotti, aki Vinícius kirívó szabálytalanságáról a következőket mondta:

– Meglökte a védőt, de nem gondolom, hogy ezért piros lapot kellett volna kapnia.

Visszakanyarodva a Real Madrid teljesítményéhez, kritikusan fogalmazott is:

– Az eredménnyel elégedettek lehetünk, de a mutatott játékunkkal nem. A második félidőben már jobban játszottunk, de annyira akkor sem voltunk jók, hogy egyértelműen kijelentsük, mi érdemeltük meg a továbbjutást. Ki kell elemeznünk, hogy miért alakult így ez a mérkőzés.

Borítókép: Willi Orbán bevette a Real Madrid kapuját (Forrás: X/RB Leipzig)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.