Az ámokfutó Vinícius és Orbán esete – nagy csata után búcsúzott a Lipcse Madridban

Szerda éjjel a Real Madrid és a Manchester City jutott be a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Real a Lipcsében elért 1-0-s győzelme után a visszavágón 1-1-et játszott az RB Leipzig ellen (a vendégek gólját Willi Orbán szerezte!), a City pedig 3-1-re verte a FC Köbenhavnt, és 6-2-es összesítéssel ment tovább.

2024. 03. 06. 22:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az első mérkőzésen az RB Leipzig hazai pályán 1-0-ra kikapott a Real Madridtól, a lipcseiek már akkor is hangoztatták, hogy nem tekintik lefutottnak a párharcot; és erre a keddi sajtótájékoztatón a vendégek spanyolja, Dani Olmo is ráerősített, amikor a leszögezte, hogy nem félnek senkitől. Miként az első meccsen, a visszavágón is Gulácsi Péter védte a lipcseiek kapuját, ami a meccs előtt nem volt egyértelmű, a védelemben azonban Willi Orbán helye nem lehetett kérdéses. Orbán a 300. meccsére készült az RB Leipzigben.

Gulácsi, Orbán, RB Leipzig
Forrás: X/RB Leipzig

A Real Madrid csapata úgy érkezett meg a Santiago Bernabéu-stadionba, hogy a buszát látványosan lovas rendőrök vezették fel.

A hazai szurkolók arra számítottak, hogy a meccsen is lesz valamiféle parádé Vinícius, Bellingham és társaik jóvoltából, de az első félidőben ennek semmi jele nem volt. A vendégek viszont előzetesen nem beszéltek a levegőbe, már az első negyedórában három veszélyes támadást vezettek, és a folytatásban is jóval agilisebbek voltak.  A félidő végéhez közeledve Xavi Simons a tizenhatos bal sarkáról megtornásztatta Lunyin kapust, majd nem sokkal később Openda az oldalhálóba bombázott. A vendégeknél Orbán hibátlanul tette a dolgát, Gulácsinak pedig csak egy megpattanó, lelassuló, a bal alsó sarok felé tartó labdát kellett elcsípnie. A Real Madrid játékosait hangos füttykoncert kísérte az öltözőbe a szünetre.

Vinícius piros lapot is kaphatott volna

Fordulás után minden ott folytatódott, ahol abbamaradt. Openda packázott el egy lehetőséget, majd Olmo 21 méteres szabadrúgása vágódott a Real-játékosok aggódó sorfalába. Az 54. percben pedig Viníciusnak elgurult a gyógyszere. A pálya közepén hátulról durván fellökte a labdát birtokló Orbánt, majd amikor az felállt számon kérni, üvöltözve két kézzel torkon ragadta, és olyan erővel taszította meg, hogy honfitársunk, aki kemény legény, nem egy szimulálós típus, hanyatt esett. Borítóképünk olyan fotó, amely elárasztotta a világhálót. A brazil megúszta sárga lappal, pedig ilyen ámokfutás miatt már pirosat is adtak. No persze nem Real Madrid-játékosnak a Bernabéuban...

A jelenet ITT tekinthető meg.

Willi Orbán egyenlítő gólja visszahozta az RB Leipzig reményét

Az élső érdemi hazai lövést, Rodrygóét Gulácsi a 63. percben hárította. Két perccel később aztán egy hazai kontra végén Bellingham remek labdát adott Vinícusnak, aki megszerezte a vezetést a Realnak (1-0).  A Lipcsét azonban ez sem törte meg, és a 68. percben Raum beadását Willi Orbán fejelte be az ötösről (1-1)!

Willi Orbán
Willi Orbán szenzációsan játszott Forrás: X/RB Leipzig

A vendégek így újra egy gólra voltak a hosszabbítástól, és Orbánnak volt még egy fejese, amely nem sokkal kerülte el a madridi kaput. A 92. percben pedig Olmo a kapufát találta el! Ám az eredmény már nem változott, maradt az 1-1, így a Real Madrid 2-1-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe. 

A másik szerdai találkozón: Manchester City–FC Köbenhavn 3-1, továbbjutott a Manchester City 6-2-es összesítéssel.

Borítókép: Vinícius a durva szabálytalansága után így rontott rá Willi Orbánra Forrás: X

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.