Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Kikéri magának a vádakat Lipcsei Péter, aki csapatával pontot, pontokat venne el Gera Zoltánéktól

Vasárnap véget ér az NB II 2023/2024-es idénye, amely még két izgalmas kérdést tartogat: a második feljutó és egy kieső kiléte jelenleg nem ismert. Az első osztályért vívott versenyben akár Lipcsei Péter csapata, a Soroksár is lehet a mérleg nyelve.

2024. 05. 25. 6:31
Lipcsei Péter és a Soroksár motiváltan készül a Vasas elleni szezonzáróra. Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két Fradi-ikon párharca színesíti az egyébként is kiélezett másodosztályú véghajrát, a Vasast irányító Gera Zoltán és a Soroksárt felkészítő Lipcsei Péter ugyanis vezetőedzőként először találkozik egymással. A kétezres évek első felének meghatározó magyar futballistái közül a soroksáriak edzőjét, Lipcsei Pétert kérdeztük az egymáshoz kötődő emlékekről.

Nem a Soroksár a favorit, de...

– Zoli személyében egy remek labdarúgóval játszhattam együtt. Máig emlékszem, amikor fiatalként a Ferencvároshoz került Pécsről, istápolni kellett, ápolgatni a lelkét. Ismerjük a pályafutását, hosszasan lehetne sorolni a sikereit, szenzációs futballista lett belőle – kezdte a lapunknak nyilatkozó Lipcsei Péter. – Most edzősködik, ez az első szezonja, amikor klubcsapathoz tartozik, eddig remekül megoldotta a rá kiszabott feladatokat. Vasárnap fogunk először találkozni edzőként, ám én ettől függetlenül ugyanúgy készítettem fel a csapatot, mint a múlt héten, a Kazincbarcika ellen. Nem mi vagyunk a favoritok, de nem feltartott kézzel megyünk Angyalföldre, az biztos. Pontot, pontokat szeretnénk elhozni.

 

Anyagilag is sokat jelentene a minél jobb pozíció

A bajnokság utolsó játéknapját megelőzően a már bajnok Nyíregyházát az ETO FC Győr követi, két ponttal megelőzve a Vasast. A győriek vasárnap 17.30-tól lépnek pályára Ajkán (tv: M4 Sport), és csak akkor nem jutnak fel, ha kikapnak, a szintén 17.30-as kezdettel pályára lépő Vasas pedig legyőzi a tabella hetedik helyén álló Soroksárt (tv: M4 Sport+). E tény külön színezetet ad Gera és Lipcsei „különmeccsének”.

– Rengeteg badarságot hallottam az utóbbi egy hétben arról, hogy a Soroksár majd biztosan gond nélkül megadja magát Gera Zoliéknak. Ezt kikérem magamnak! Nyilván erről szó sincsen – nyomatékosította Lipcsei Péter. – A Vasas a jobb együttes, jobb játékosok alkotják, ennek ellenére azt kértem a csapatomtól, hogy vasárnap mindenki hozza ki magából a száz százalékot. Bízom a játékosaimban, szeretnénk megnehezíteni a Vasas dolgát, ez a célunk. Nem titok: a Soroksár nem dúskál anyagiakban, az év végi helyezésünktől is függ, hogy mekkora összeget kapunk a hazai szövetségtől. Szeretnénk az első tízben végezni, ez a motivációnk, hogy minél feljebb fejezhessük be az idényt.

Az NB II alsóházában sem dőlt el még minden: a már kiesett Tiszakécske, Siófok és Mosonmagyaróvár előtt jelenleg a Pécs áll a 15., kiesést jelentő helyen, két ponttal lemaradva a BVSC-Zugló mögött. A pécsiek vasárnap 17 órától a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadják, míg a zuglóiak a Honvéd ellen lépnek pályára ugyanebben az időpontban. A PMFC és a BVSC csak abban az esetben cserél helyet, ha a Pécs nyer, a Zugló pedig kikap.

A négy kieső mellett az új idényben nem lesz tagja az NB II mezőnyének a Szombathelyi Haladás sem, miután a Vas vármegyeiek pénteken másodfokon sem kapták meg az induláshoz szükséges licencet. A másodosztály utolsó, 34. fordulója a bajnok Nyíregyháza szombati, 17.00-kor kezdődő, Kozármisleny elleni, idegenbeli mérkőzésével kezdődik. Az összes további találkozót vasárnap rendezik.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.