Élő közvetítés
Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Fekete nap a szombathelyi labdarúgásban – nem indulhat az NB II-ben a Haladás!

Pénteken döntött a Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli licencadó bizottsága, amely az elsőfokú döntést helyben hagyva nem adott rajtengedélyt a Szombathelyi Haladásnak a labdarúgó NB II következő idényére. A harmadosztályú folytatás is még kérdéses.

2024. 05. 24. 13:35
20240407 Szombathely
Szombathelyi Haladás Sportkomplexum

Labdarúgás Merkantil Bank Liga NB II. 27. forduló, Szombathelyi Haladás - Budafoki MTE.

Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Képen:
Nyíri Vince (27),
Jagodics Márk (26),
Horváth Rajmund Gábor (21),
Ene Kornél Sándor (14),
Kelemen Marko (45),
Pálfi Donát (86),
Mohos Barnabás (7),
Bolla Gergő (22),
Szakály Attila (6),
Erdei Carlo (10),
Rácz Barnabás (78)
A Haladás a pályán elért eredményektől függetlenül nem folytathatja az NB II-ben. Fotó: Vas Népe/Unger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha a másodosztályú bajnokság előző fordulójában kikapott, így is három ponttal előzi meg a kieső helyen álló Pécset a Haladás, amely az utolsó, hétvégi játéknap után jobb gólkülönbségének köszönhetően valószínűleg bennmaradó helyezést ér el. Mindez azonban nem oszt, nem szoroz, miután pénteken a klubot elmarasztaló döntés született.

Szerdán újabb döntés – a harmadosztályról

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) illetékes bizottsága a mai napon helybenhagyta az elsőfokú döntést, így a Szombathelyi Haladás férfilabdarúgó-csapata a 2024/25-ös szezonban már biztosan nem indulhat az NB II-ben.  Arról, hogy az NB III-ban indulhat-e a csapat, a jövő héten születik döntés – olvasható a klubhonlap közleménye.

A Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatának 2024/25-ös klublicencét az MLSZ elsőre, majd másodszorra is elutasította. A döntés ellen múlt szombatig lehetett fellebbezni, amit a klub meg is tett. Az MLSZ pénteken ismét ülésezett, és helybenhagyta a döntését. Azaz a Szombathelyi Haladás nem állhat rajthoz a 2024/25-ös NB II-es bajnokságban. Jelen állás szerint a a csapat csak a vármegyei I. osztályba nevezhet, információink szerint azonban van némi esély arra, hogy a zöld-fehérek legalább az NB III-ban induljanak – írta a Vaol.hu.

 

Négyen az utolsó meccsen sem lesznek ott

Szintén pénteki hír, hogy a kialakult nehéz helyzet miatt a Haladás négy játékosa is szerződést bontott a klubbal, így a kapus, Pálfi Donát, két középpályás, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás, valamint egy támadó, Katona István sem lép már pályára a szombathelyi együttes – egy ideig biztosan utolsó – másodosztályú meccsén, a Gyirmót FC Győr elleni, vasárnap 17 órakor kezdődő bajnokin. A Haladás nehézségeiről korábban mi is írtunk, nemrég az is felmerült, hogy a csapat az utolsó NB II-es fordulókban már nem is fog kiállni. 

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.