Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Meccsek maradhatnak el az NB II hajrájában

Hétfőn rendezik a labdarúgó NB II 32. fordulójának zárómeccsét, amelyen a kiesés ellen küzdő Haladás a feljutásért harcoló Vasas otthonában lép pályára. A szombathelyi klub azonban nem csak a pályán elért eredményei miatt van gondban: a Haladás nem kapott licencet a következő NB II-es idényre az MLSZ-től, s még az is elképzelhető, hogy a zöld-fehérek az utolsó két meccsükre már ki sem állnak.

2024. 05. 13. 9:54
20240407 Szombathely
Szombathelyi Haladás Sportkomplexum

Labdarúgás Merkantil Bank Liga NB II. 27. forduló, Szombathelyi Haladás - Budafoki MTE.

Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Képen:
Nyíri Vince (27),
Jagodics Márk (26),
Horváth Rajmund Gábor (21),
Ene Kornél Sándor (14),
Kelemen Marko (45),
Pálfi Donát (86),
Mohos Barnabás (7),
Bolla Gergő (22),
Szakály Attila (6),
Erdei Carlo (10),
Rácz Barnabás (78)
A Haladás a pályán elért eredményektől függetlenül nem folytathatja az NB II-ben. Fotó: Vas Népe/Unger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este még biztosan játszik a Haladás, s a tabella alapján akkor sem állna kieső helyen, ha az NB II 32. fordulójának zárómeccsén a papírformának megfelelően vereséget szenvedne a feljutásért küzdő Vasas otthonában. A Haladás ennél távolabbi jövője kapcsán viszont rengeteg a kérdőjel.

© Cseh Gábor 20240310 Szombathely
Szombathelyi Haladás Sportkomplexum

Férfi labdarúgó mérkőzés, Merkantil Bank Liga NB II. 24. forduló Szombathelyi Haladás - BFC Siófok

Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Képen:
Rácz Barnabás (78),
Kelemen Marko (45),
Mohos Barnabás (7)
Vajon felállhat még a padlóról a Haladás? (Fotó: Vas Népe/Cseh Gábor)

Az Origó vette észre a szombathelyi klub szurkolói körének közösségimédia-bejegyzését, amely alapján az is erősen kérdéses, hogy a Haladás kiáll-e az utolsó két fordulóban az Ajka, illetve a Gyirmót ellen.

A szombathelyi csapat körüli káoszról nemrég Bajner Bálint is nyilatkozott, s az MLSZ döntése is egyértelművé tette, hogy nagy a baj: a Haladás nem kapott licencet a következő NB II-es idényre, azaz jelen állás szerint hiába harcolná ki a pályán a bennmaradást, semmiképpen sem indulhatna a 2024/25-ös szezonban a másodosztályban. A Haladás ugyan fellebbezett a döntés ellen, de új dokumentumot már nem nyújthat be a szövetségnek.

Információink szerint a válságos helyzet, és a szurkolói információk ellenére a Haladás kiáll majd a hátralévő bajnoki meccsekre.

Az NB II-ből a pályán elért eredmények alapján már biztosan kiesik a Tiszakécske, a Siófok és a Mosonmagyaróvár, a 15., egyelőre szintén kieső helyen álló Pécs még megmenekülhet, de ezt vélhetően a pályán kell kiharcolnia, legalábbis a korábbi gyakorlat alapján.

A következő idényben már csak tizenhat csapat szerepel a másodosztályban, a feljutásért az eredeti kiírás szerint a négy NB III-as csoport győztesei küzdenek meg egymással egy-egy párharcban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.