Megalázták, milliókat költött, mentő jött érte – kitálalt Klopp volt magyar játékosa

Bajner Bálint februárban igazolt haza Szombathelyre, a szebb napokat is látott Haladás NB II-es csapatába, ám azóta sem lépett pályára a bennmaradásért küzdő együttesben. A Dortmund első csapatában egykor Jürgen Klopp kezei alatt is dolgozó 33 éves csatár most kitálalt: szerinte megalázták őt a Haladásnál, még az egymás elleni játék során is előbb rúghat labdába a pályaedző, mint ő, egyszer annyira felment benne a pumpa, hogy mentőt kellett hívni hozzá, s miközben milliókat költött, fizetést még nem kapott.

2024. 05. 06. 21:25
Bajner Bálint februárban írt alá a Haladáshoz, de egy percet sem játszott, és szerinte megalázták. Forrás: haladas.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három év után talált klubot magának Bajner Bálint, írtuk februárban, amikor a Haladás bejelentette, hogy szerződtette a szombathelyi születésű futballistát. Az erőcsatár 2013-ban az akkor BL-döntőre készülő Dortmund első csapatában is pályára lépett, Jürgen Klopp 19 percet adott neki a Bundesligában. Az a 19 perc volt Bajner pályafutásának a csúcsa, Angliában hamar lefőtt neki a kávé, a Haladás előtt a szintén az NB II-ben szereplő Pécs játékosa volt, de alig játszott, és a 2021 nyári távozása óta nem volt csapata.

Bajner Bálint a Dortmundnál Jürgen Klopp játékosa is volt (Fotó: Nemzeti Sport)

Minden jel szerint a Haladásnál sem ír sikertörténetet, igaz, eddig lehetőséget sem kapott a bizonyításra a pályán. Hogy miért nem, azt a Haladás-szurkolók közösségi oldalán ő maga írta meg, természetesen a saját verziója szerint. Bajner erős állításokat fogalmazott meg, ezekből idézünk.

„November 15-ig edzettem a csapat mellett, életemben nem ért annyi megaláztatás és igazságtalanság, mint szeretett klubom jelenlegi vezetőedzőjétől. November 15-én beletörődtem, hogy csak ámítanak, és terelnek, szerződést nem kapok és nem tudom a klubot jó irányba terelni.
Decemberben és januárban egyedül olyan szintre hoztam magam fizikálisan, amire a Hali nem volt képes. Olyan fizikai teszteredményeket értem el, amire Dortmund óta sehol sem voltam képes.”

Bajner: Mentőt kellett hívni a megaláztatás miatt

Bajner ezután állítása szerint Újpesten járt próbajátékon, és mindenkit meggyőzött, de a Haladás újbóli hívására tett még egy próbát, és februárban aláírt.

„Rohantam Szombathelyre. Minden pénzről lemondtam, egy olyan szerződést írtam alá, amin ha nem Haladás címer van, akkor kitörlöm vele, annyit ért. Az elkövetkező heteim ismét a megaláztatásról szóltak. A mindennapos felesleges fizikai tesztek, melyeken kiváló eredményeket hoztam nem volt elég, hogy a csapattal edzhessek. Ha egymás közti játék volt inkább a pályaedzőt állította be helyettem Jovic mester. Egy ilyen megaláztatás után ment fel bennem a pumpa úgy, hogy rosszul lettem, és mentőt kellett hívni.”

Bajner szerint még az edzőközpontból is ki van tiltva, pedig az NB II-ben meccseket dönthetne el.

„A Haladás jelenlegi játékosai nem álltak ki mellettem sohasem. Jelenleg ott tartunk, hogy én költöttem milliókat arra, hogy Szombathelyen lehessek másodszorra is, és a Haladástól még egy forint fizetést nem kaptam.”

A szombathelyi klub egyelőre nem reagált Bajner állításaira. Az anyagi gondokkal küzdő Haladás jelenleg a 13. helyen áll az NB II-ben három fordulóval a vége előtt, és akár még ki is eshet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.