Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Djokovics simán kikapott attól, akitől Fucsovics kicsit se tartott

Novak Djokovics már a harmadik fordulóban kikapott a római salakpályás teniszversenyen, a chilei Alejandro Tabilo győzte le, ráadásul nagyon simán, 6:2, 6:3-ra. A vereségben szerepet játszhatott Novak Djokovics balesete is, két nappal korábban fejen találta egy vizespalack. Ami tény: újra előfordul, ami legutóbb 2018-ban, azaz Djokovics egyetlen tornadöntőt sem vívott a Roland Garros előtt. A párizsi Grand Slam-tornán Rafael Nadal indulása továbbra sem biztos.

2024. 05. 13. 7:38
Novak Djokovics tenisz Róma kiesett Roland Garros Alejandro Tabilo
Novak Djokovics Rómától is hamar elbúcsúzott Fotó: Getty Images/Tiziana Fabi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics Rómában sem tudta megszakítani rossz sorozatát. Ezúttal a chilei Alejandro Tabilo győzte le simán, aki ellen néhány hete magabiztosan nyerni tudott a bukaresti tornagyőzelme felé vezető úton. Novak Djokovics úgy várja a Roland Garros május 26-i rajtját, hogy egyetlen tornadöntőt sem vívott még idén, ez legutóbb 2018-ban fordult elő vele. Az akkori 10-7-esnél most azért jobb az összmérlege, idén tizenkét meccset nyert és ötöt vesztett el a szerb világelső, de így sem lehet a Roland Garros esélyesének nevezni. Igaz, mást sem nagyon, a korábbi egyeduralkodó valamint legjobb fiatalok, Jannik Sinner és Carlos Alcaraz sorsa is kérdéses a párizsi Grand Slam-verseny előtt.

Alejandro Tabilo Róma tenisz Novak Djokovics
A chilei Alejandro Tabilo is nehezen hitte el, mennyire simán nyert Novak Djokovics ellen Rómában (Fotó: Getty Images/Tiziana Fabi)

Djokovics Rómában pénteken magabiztos győzelemmel kezdett, a Corentin Moutet elleni siker után azonban fejen találta egy vizespalack. Bár Djokovics nem akarta erre fogni a két nappal későbbi, Alejandro Tabilo elleni vereséget, a szavaiból egyértelműnek tűnik, hogy van összefüggés.

– Nem éreztem fájdalmat, de az egyensúlyommal gondok voltak. Teljesen más játékos voltam, mint két nappal korábban. Lehet, hogy van összefüggés, el kell végeznünk néhány orvosi vizsgálatot – mondta a veresége után a szerb, akinek a pénteki baleset után hányingere is volt.

Djokovics mindemellett sportszerűen gratulált Tabilónak, remek játékosnak nevezte a chileit.

Ki Novak Djokovics legyőzője?

Alejandro Tabilo a római torna huszonkilencedik kiemeltje, mostani bravúrjával életében először betörhet a világranglistán is a legjobb harminc közé, a tavalyi, addigi legjobb évét még csak a nyolcvanötödik helyen zárta. A huszonhat éves chilei játékos idén Aucklandben életében először nyert ATP-tornát, majd hazai pályán, Santiagóban is döntőt játszott. Bukarestben Fucsovics Márton győzte le Tabilót az elődöntőben, s a magyar játékos a tornagyőzelme után azt, mondta: a chilei elleni meccs előtt ellenfele magasabb ranglistás helyezése ellenére érezte, hogy nyerni fog.

Tabilo hasonlóról nem számolt be a Djokovics elleni győzelem után.

Csak próbálok felébredni

– mondta hitetlenkedve a chilei, aki karrierje során először nyert top 10-es játékos ellen, s rögtön a világelsőt verte.

Roland Garros: Djokovics, Nadal, Sinner és Alcaraz kálváriája

Djokovics a Roland Garroson elveszítheti éllovas pozícióját a világranglistáján, címvédőként sokkal több pontot véd, mint a rangsorban második Jannik Sinner.

Más kérdés, hogy Sinner párizsi indulása egyáltalán nem biztos, sérülése miatt a számára hazai római mesterversenyt is kihagyta, akárcsak a szintén maródi Carlos Alcaraz.

Rafael Nadal ugyan ott volt Rómában, de a második fordulóban Hubert Hurkacz legyőzte, s a spanyol legenda újra elmondta a vereség után, hogy nem akar mindenáron ütőt ragadni Párizsban, ha nem érzi magát versenyképesnek.

Azaz lehet, hogy a riválisok problémái és Djokovics rutinja miatt még mindig a szerb lehet a Roland Garros egyik esélyese. 2018-ban azonban, amikor legutóbb aktuális évi tornadöntő nélkül várta a párizsi Grand Slam-tornát, a Garroson sem szerepelt kiemelkedően jól, a negyeddöntőben a se előtte, se utána hasonló magasságok közelében sem járt Marco Cecchinato győzte le.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.