Élő közvetítés
Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Újabb fordulat: menesztette Xavit a Barcelona, hétfőn jelenthetik be az utódját

A következő szezonban már nem Xavier Hernández lesz a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona vezetőedzője – jelentették be pénteken. Ezzel újabb fejezetéhez ért a katalán együttes edzőkérdése, amelynek végére akár már hétfőn pont kerülhet.

2024. 05. 24. 14:31
A Barcelona vezetőedzője, Xavi változtatna a csapatán
Xavi már csak egy mérkőzésen lesz a Barcelona vezetőedzője. Fotó: EPA/Alejandro García
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona menesztésről szóló döntése némileg váratlan, ám nem előzmény nélküli.

Megy? Marad!

Xavi eredetileg január végén, a Villarrealtól elszenvedett bajnoki vereség után jelentette be, hogy a 2023/2024-es szezon befejezése után nem marad az FC Barcelona vezetőedzője. Ezt mindenki elkönyvelte, április végén viszont a klub a spanyol hírügynökségnek jelezte, hogy a 44 éves tréner mégis kitölti a jövő nyárig érvényes szerződését. Ezt követően jött el az újabb fordulat, amelyre magyarázatot jelenthetnek azok a spanyol sajtóhírek, melyek szerint a bajnokság utolsó, hétvégi fordulójától függetlenül biztosan bajnoki második helyezett Barcelona hétfőn bejelenti az új vezetőedzőt, a német Hansi Flicket.

 

A 142. meccs lesz az utolsó

A játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi labdarúgóként 1998-ban mutatkozott be a Barcelonában, melyet egészen 2015-ig szolgált. A katalánok mezében összesen 25 trófeát nyert, közte négy BL-t, nyolc spanyol bajnoki címet és három Király Kupát. Xavi edzőként 2021 novemberében vette át a Barcelona irányítását, eddig 141 tétmérkőzésen irányította a csapatot, amellyel 2023-ban élvonalbeli bajnoki címet és spanyol Szuperkupát nyert. Május 26-án, vasárnap 21.00-tól (tv: Spíler 2) a Sevilla otthonában rendezendő bajnokin ülhet – egy ideig biztosan – utoljára a Barcelona kispadján.

FC Barcelona training session and press conference
Xavi Sevillában búcsúzik el a Barcelonától. Fotó: Alejandro Garcia

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.