Már Amerikában és Németországban is Ádám Martin a téma

Ádám Martin csak tizenegy percet játszott eddig a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, nála nagyobb figyelmet azonban talán egy futballista sem kapott. A „magyar viking” a külseje miatt lett a mémek királya és sokak kedvence, és nemcsak az internethuszárok, hanem amerikai, brit és német lapok is foglalkoztak az Ulszan Hyundai és a magyar válogatott csatárával.

2024. 06. 18. 15:28
Ádám Martin egyre nagyobb népszerűségnek örvend foci Eb 2024 magyar válogatott
Ádám Martin népszerűsége hihetetlenül megugrott a foci Eb alatt Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marco Rossi szövetségi kapitány csak a Svájc ellen 3-1-re elveszített csoportmérkőzés hajrájában küldte pályára Ádám Martint. A 29 éves csatár 2-1-nél állt be, ő sem tudta hozzásegíteni a magyar válogatottat a pontszerzéshez, helyette a svájciak szereztek újabb gólt.

Ádám Martin nem vette magára a beszólásokat
Ádám Martin nem vette magára a beszólásokat. Fotó: Mirkó István

Ádám Martin világszerte ismert lett

Ádám mégis óriási figyelmet kapott, ezért nem kellett mást tennie, mint feltűnnie a közvetítés során. A nézőknek ugyanis azonnal feltűnt, hogy a testalkata nem a profi focistákét idézi, ezek után mémek ezrei öntötték el az internetet – néhányan csúfolódtak, mások éppen a védelmére keltek, és új kedvencet fedeztek fel benne.

Ő maga szerencsére nem vette magára, hogy viccet csináltak belőle, inkább nevetett a mémeken, ám Finnországban nagy felhördülést okozott, hogy Ádámot elővették a külseje miatt.

Ezek után az ESPN külön cikket szentelt a támadónak, pedig – mint arra az Origó rávilágított – az amerikai tévécsatorna portálján ritkán tűnnek fel magyar sportolók. Az ESPN kiemelte, hogy a 191 centiméter magas, 86 kilós futballista rövid hajával és gyömbérszín szakállával kiérdemelte a magyar viking nevet.

A német Kicker lap már a szerdai Németország–Magyarország (18.00, tv: M4 Sport) felvezetéseként számolt be a „terminátorról”, aki szerintük inkább rögbijátékosnak vagy MMA-harcosnak néz ki, nem labdarúgónak. A pozitív hangvételű cikkben megjegyzik, Ádám Martin tovább növelte a népszerűségét egy nyilatkozatával, amelyben mosolyogva megemlítette, a 2016-os és 2021-es Európa-bajnokságok idején (egyik alkalommal sem volt kerettag) ő otthon sörözött, amíg a többiek a labdát kergették.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.