Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Kerkez elterült a földön, Szoboszlai érzékeny helyen találta el, mutatjuk!

Megtartotta utolsó edzését a magyar labdarúgó-válogatott Weiler im Allgäuban, mielőtt elutazik Stuttgartba, ahol szerdán a házigazda németek ellen lép pályára az Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában. Az edzés nyilvános részében jó hangulat volt, de Kerkez Milos átélt néhány kellemetlen pillanatot Szoboszlai Dominik égbe lőtt labdája miatt.

2024. 06. 18. 11:30
SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik (k) a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevõ magyar válogatott edzésén Weiler-Simmerbergben 2024. június 18-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként a vezette edzői stáb vonult ki a pályára Weiler im Aallgäuban, és a bejáratnál a kis bajor település polgármestere, Tobias Painter fogadta őt, méghozzá a falu vendégkönyvével, amelyben aláírást kért a magyar válogatott tagjaitól. Ezt szépen sorban aláírták a játékosok is, a sort nyitotta és a Varga Barnabás duó zárta.

A futballisták előbb bevonultak a konditerembe, majd néhány perc múlva elkezdtek labdázni a pályán. Marco Rossi sípszava szakította meg a játszadozást, ekkor a kezdőkörben gyülekezett a csapat, de Szoboszlai még az égbe rúgta a labdát. Tett egy kósza lépést utána, hogy levegye, de a labda arrébb szállt, ezért hagyta, így próbálta megszelídíteni combbal, de kellemetlen helyen találat el a labda, és elterült a füvön. Nagy ijedtségre nem volt ok, néhányan nevettek az eseten, Kerkez feltápászkodott, és egy-két perc múlva már végezte a bemelegítést.

Két játékosra nem számíthat Marco Rossi

Az edzés első tizenöt perce volt nyilvános, ez idő alatt a csapat tagjai jó hangulatban párokban dolgoztak, labdás gyakorlatokat végeztek, passzolgattak, és egy kis sprintverseny is volt. Szoboszlai például Schäfer Andrással dolgozott együtt, a barátságuk a pályán is hangsúlyos. 

Ketten kihagyták az edzést, az eddig is sérüléssel bajlódó Loic Nego mellett Balogh Botond is, ők valószínűleg a németek ellen sem léphetnek pályára. Mindenki más edzett.

Marco Rossi csapata az edzés után megebédel Weiler im Allgäuban, aztán busszal útnak indul a mintegy 200 kilométerre lévő Stuttgartba, ahol ma 18.30-kor sajtótájékoztatót tart. Ezen a szövetségi kapitány mellett és Schäfer vesz majd részt. Szerdán a stuttgarti stadionban a házigazda Németország lesz az ellenfél 18 órakor. A magyar válogatott Svájc ellen 3-1-es vereséggel, a német Skócia ellen 5-1-es győzelemmel rajtolt az Eb A csoportjában.

A Magyar Nemzet kiküldött tudósítója jelenti Weiler im Allgäuból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.