Ausztria Rod Stewarttal hangol az Európa-bajnokságra

Az Európa-bajnokságra készülő osztrák labdarúgó-válogatott tagjai is a felkészülési hajrát élik, ebbe pedig az utolsó edzőmeccsen kívül egy különleges koncert is belefér. Mindössze két nappal az Eb-nyitómeccsük előtt Berlinben lazíthatnak a csapattagok.

2024. 06. 06. 9:59
Soccer international friendly - Austria vs Serbia
Az osztrákok két nappal az első Eb-meccsük előtt lazíthatnak kicsit. Fotó: EPA/MAX SLOVENCIK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb-re készülő osztrák fociválogatott szövetségi kapitánya, Ralf Rangnick különleges koncertjegyekkel lepte meg csapatának minden egyes tagját – számolt be róla az Origo.

RANGNICK, Ralf
Ralf Rangnick, az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya odafigyel csapata mentális egészségére is (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

Berlini kikapcsolódás

Az osztrák válogatott nehéz csoportba került, rajta kívül ugyanis Franciaország, Lengyelország és Hollandia alkotja az Eb D jelű négyesét. Ralf Rangnick egy nem mindennapi élménnyel igyekezett meglepni csapatát a torna kezdete előtt, a sport.orf értesülései szerint Rangnick az egész csapatnak (a stábtagokat is beleértve) szerzett jegyet a 79 éves Grammy-díjas brit énekes, Rod Stewart június 15-i berlini koncertjére. Vagyis az osztrákok mindössze két nappal a franciák elleni nyitómérkőzésük előtt kicsit kikapcsolódhatnak.

 

„Nem igazán az én generációm, de...”

Jó kérdés, hogy a játékosok mennyire fognak lelkesedni az ötletért, lévén, az osztrák válogatott Európa-bajnoki keretének átlagéletkora 27 év.

– Nagyszerű, hogy egy kicsit kitisztíthatjuk a fejünket, mielőtt belevágnánk a dolgokba. Őszinte leszek, nem igazán az én generációm, de biztosan jó hangulat lesz, nagyon várjuk már 

– mondta Gulácsi Péter és Willi Orbán lipcsei csapattársa, Christoph Baumgartner, akit az origo.hu idézett.

Ausztria június 8-án, szombaton Svájc ellen zárja a felkészülési meccsek sorát, ezt követően a franciákkal június 17-én, a lengyelekkel 21-én, a hollandokkal pedig 25-én csap össze a kontinenstorna csoportkörében.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.