Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Évekre magához láncolta az Eb-re készülő fiatal tehetségét Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata

Angol élvonalbeli klubok érdeklődéséről is lehetett hallani az RB Leipzig szlovén válogatott támadójával, Benjamin Seskóval kapcsolatban, ám az Európa-bajnokságra készülő játékos egyelőre nem vált klubot. Maradását szerdán jelentették be a lipcseiek.

2024. 06. 12. 11:24
SESKO, Benjamin
Benjamin Sesko az RB Leipzig játékosa marad. Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benjamin Sesko útját járja: akárcsak a magyar válogatott csapatkapitánya, a szlovén is a Red Bull-családhoz tartozó FC Lieferingből indult, majd az RB Salzburgban játszott, Ausztriából tavaly nyáron tette át székhelyét Lipcsébe, ahol és csapattársa.

 

„Már most ő a Bundesliga egyik legjobb csatára”

Sesko az első németországi idényében nem vallott szégyent, minden sorozatot figyelembe véve 42 meccsen 18 alkalommal volt eredményes. Értékét jelenleg ötvenmillió euróra taksálja a futballpiaci ügyekben mértékadó forrásként emlegetett Transfermarkt.

A fiatal kora ellenére már 29-szeres szlovén válogatott csatár kapcsán a szezon végén angol első osztályú klubok érdeklődéséről lehetett hallani, felmerült, hogy az Arsenalhoz igazol, ám szerdán lezárult ez a kérdés: Sesko 2029-ig marad Lipcsében. Az erről szóló bejelentést reggel tette közzé honlapján az RB Leipzig.

Benjamin Sesko egy éve érkezett az RB Leipzighez mint csúcstehetség, és kiemelkedően fejlődött nálunk. Benji különösen a szezon második felében mutatta meg, mennyire fontos tagja a csapatunknak. Tizenegy gólt szerzett a szezon második felében, a bajnokság végén zsinórban hét meccsen is eredményes volt. Ez az arány kiemelkedő, és azt mutatja, hogy már most ő a Bundesliga egyik legjobb csatára

– jelentette ki az RB Leipzig sportigazgatója, Rouven Schröder.

 

Egy csoportban az előző Eb egyik döntősével

Seskóra a lipcsei folytatás előtt pályafutása első felnőtt Európa-bajnoksága vár: Szlovénia június 16-án, Dániában kezdi meg szereplését a pénteken rajtoló kontinenstornán. Ezt követően 20-án Szerbia, majd 25-én Anglia lesz Seskóék ellenfele. Amint arról korábban írtunk, a szlovén nemzeti csapatban szerepel a korábban öt évig a Ferencvárosban futballozó védő, Miha Blazic is.

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.