Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Cigányozás és orosz pokol – botrányos szlovák felvétel az Eb-n

Az egyik szlovák játékos ügynöke vállalhatatlan, becsmérlő kijelentést tett a románokra és az ukránokra, amit felvétel rögzített. Áll a bál, a szlovák tévé és a szövetség is elhatárolódik az esettől.

2024. 06. 28. 8:40
szlovák felvétel
Így készült a botrányos felvétel Forrás: startitup.sk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Menjetek a pokolba haza, és harcoljatok a fronton” – az egyik szlovák válogatott labdarúgó ügynöke ezekkel a szavakkal becsmérelte az ukránokat, miközben a szlovákok már visszavonult sztárjának, a jelenleg a válogatott sportigazgatójaként dolgozó Marek Hamsiknak az apjával beszélgetett, majd mindezt megtetézte a románokra tett ugyancsak botrányos megjegyzéssel: „Fontos meccs vár ránk, ha tovább akarunk jutni, akkor meg kell vernünk a rohadt román cigányokat”.

DUDA, Ondrej, Szlovákia, Románia, foci Eb 2024, botrányos
Szlovák gólöröm a Románia elleni mérkőzésen. Fotó: Yoan Valat

Az eset, amit az Origó szúrt ki, még az E csoport harmadik fordulója, a Szlovákia–Ukrajna mérkőzés előtt történt. S attól igazán botrányos, hogy az történtekről felvétel is készült, mi több, azt a szlovák közszolgálati televízió kamerája rögzítette.

A szlovák közszolgálati televízió, az RTVS azóta elhatárolódott a történtektől, közleményéből az derült ki, hogy a cég tudta nélkül készült el a felvétel, ugyanakkor szlovák sajtóhírek szerint a videóban feltűnik az egyik szerkesztőjük is, ami miatt belső vizsgálatot rendeltek el.

A Szlovákia–Románia mérkőzés 1-1-re végződött, az E csoportban mind a négy csapat négy ponttal zárt, sorrendben Románia, Belgium és Szlovákia jutott tovább a nyolcaddöntőbe, Ukrajna viszont kiesett.

Az Európa-bajnokságon korábban két szurkolói botrány is akadt már a lelátón:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.