Dorka tündéri üzenete várja Szoboszlai Dominikéket Dublinban

Jelzi a magyar labdarúgó-válogatott népszerűségét, hogy nemcsak otthon telik meg rendre a Puskás Aréna Marco Rossi csapatának a meccseire, hanem akármerre jár az együttes, az ott élő magyarok felkerekednek, hogy szurkoljanak a fiúknak. Így tesz a már 17 éve Limerickben élő Horváth Bandi, felesége és hétéves lánya, Dorka is, akik az írek elleni keddi meccsre autóznak Dublinba. Tudják, hogy most a közelgő Eb a legfontosabb, de a Rossi-csapatnak most már nincs olyan, hogy felkészülési mérkőzés: Dublinban is lesz kikért küzdeni.

2024. 06. 04. 5:15
Horváth Bandi és családja az írországi Limerickben él, együtt lesznek ott Dublinban a magyar labdarúgó-válogatott keddi felkészülési mérkőzésén.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utolsó előtti meccsét játssza a magyar válogatott ma este Dublinban Írország ellen a június 14-én kezdődő németországi Európa-bajnokság előtt, a szurkolók többsége pedig az Eb-re készül, arra tette félre a pénzét és a szabadságát, de az garantált, hogy így sem lesz magára hagyva Marco Rossi csapata az Aviva Stadionban, ahol két hete még az Európa-liga döntőjét játszották. Egyrészt a válogatott szurkolótábora, a Carpathian Brigade tagjai közül is utaznak a meccsre, másrészt az Írországban élő magyarok is lelkesen készülnek a találkozóra.

Ez a tábla is feltűnik majd a dublini stadionban. Vajon melyik magyar futballista mezét kapja meg Dorka?

– Nem volt kérdés, hogy megyünk a meccsre – árulta el lapunknak Horváth Bandi, aki a Dublintól mintegy 200 kilométerre található Limerickben él a családjával immáron 17 éve, és a kereskedelemben dolgozik. – Életem a foci, márciusban a törökök és a Koszovó elleni mérkőzésekre is hazarepültünk. A kislányom hétéves, ő már kint született, és focizik itt Írországban, én vagyok az edzője. Neki ez lesz az első válogatott meccse élőben, nagy élmény lesz mindkettőnknek.

Horváth Bandi kislánya, Dorka még a fent látható táblát is elkészítette, remélhetőleg célba ér az üzenete, és megkapja az egyik magyar futballista mezét. Szoboszlai Dominiknek ebben már van rutinja.

A büszke apa szerint egyébként régebben nagyobb volt a magyar kulturális élet Írországban, mint mostanság, gyakran közös meccsnézéseket is szerveztek a pubokban, de azoknak az időknek már vége. Ennek ellenére a válogatott dublini fellépése összehozhatja a helyi magyarokat. – Remélem, hogy leszünk pár százan, tudok róla, hogy máshonnan is jönnek ismerősök, akikkel a stadionban találkozunk – jegyezte meg.

Mit gondolnak az írek a magyar válogatottról?

– Azok az írek, akikkel a fociról beszélgetek, nem nagyon vannak képben a magyar válogatottal kapcsolatban, a lengyel kollégám például sokkal inkább, de annyit általában tudnak, hogy sokat fejlődött a csapat, és elismerik, hogy most mi vagyunk a jobbak – fogalmazott kérdésünkre Bandi. – Nyilván Szoboszlai Dominik a legismertebb errefelé a válogatottból, mert itt minden második focidrukker a Premier League-ből szurkol valamelyik csapatnak.

Nem csoda, hogy Bandi győzelmet remél az immáron 14 meccs óta veretlen magyar válogatottól Dublinban, ahol az első Eb-csoportellenfelünk, Svájc legutóbb márciusban 1-0-ra nyert az írek ellen.

– Mivel ez egy „sör-virsli” meccs, vérre menő küzdelem nem várható, a fiúknak vigyázniuk kell magukra az Eb miatt, de remélem, hogy azért nem remiznek és odateszik magukat – tette hozzá Bandi. – Hisz a címeres mez ezt követeli meg, a százszázalékos odaadást és hajtást a győzelemért.

Ez is egy üzenet Marco Rossi csapatának egyenesen Írországból. A fiúk újra bizonyíthatják, hogy tudják a dolgukat, hisz Dublinban is lesz kikért küzdeni.

Felkészülési mérkőzés:
Írország–Magyarország, Dublin, 20.45 (tv.: M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.