Gulyásként falnák fel a magyarokat a svájciak, pedig félnek a mieinktől

Honfitársainak nem jelent majd gondot a magyar válogatott legyőzése a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörében, sőt a svájci válogatott korábbi kapusa, Pascal Zuberbühler egyenesen azt találta mondani, hogy úgy falnak majd fel minket, mint a gulyáslevest. Persze nem eszik ilyen forrón a kását, van rá bizonyíték, hogy a svájciak tartanak Marco Rossi csapatától. A Szpíker korner legfrissebb vlogcastjában a szombati Magyarország–Svájc mérkőzés volt terítéken.

2024. 06. 14. 13:06
A svájci válogatott edzése
A svájci válogatott edzése Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/BERND WEISSBROD
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tétmérkőzésen 1981 óta vár győzelemre Svájc ellen a magyar válogatott. Talán erre a tényre is hagyatkozott Pascal Zuberbühler, amikor meglehetősen optimistán azt nyilatkozta, hogy a helvétek megeszik a mieinket ebédre. A korábbi 51-szeres svájci válogatott kapus szerint szombaton (15.00, tv: M4 Sport) 2-0-ra nyer Svájc Magyarország ellen az Európa-bajnokság A csoportjának második mérkőzésén – írja az Origó.

Pascal Zuberbühler svájci győzelmet vár a magyar válogatott elleni mérkőzésen
Pascal Zuberbühler svájci győzelmet vár a magyar válogatott elleni mérkőzésen. Fotó: AFP

Zuberbühler azt talán nem vette számításba, hogy Murat Yakin együttese egy könnyű csoportban is szenvedett, második lett Románia mögött, míg Szoboszlai Dominikék veretlenül tudták le ezt az időszakot. 

Ha az egykori játékos nem is, a jelenlegiek minden bizonnyal tartanak a magyar válogatottól. Ezt bizonyítja, hogy az edzés helyszínének közelében lévő tévétornyot is lezáratták Stuttgartban, mert féltek, hogy kifigyelik a taktikájukat.

A Szpíker korner legújabb epizódjában a magyar válogatott esélyeit latolgatták a résztvevők. Mindannyian egyetértettek abban, hogy az előnyére válhat Marco Rossi csapatának, ha a svájciak lebecsülik őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.