Fontos változás Veszprémben: edzőt vált a magyar bajnok

Hivatalossá vált, amiről korábban már pletykáltak: a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Telekom Veszprém férfi-kézilabdaklub megválik Momir Ilicstől és Gulyás Pétertől. Utóbbi szerződése lejártával más poszton folytatja a klubnál, a vezetőedző viszont távozik.

Forrás: MTI2024. 06. 14. 15:28
Momir Ilics három évig irányította a Veszprémet
Momir Ilics három évig irányította a Veszprémet Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt hétfőn a Fanatik.ro és a Gsp.ro román sportportál is tényként közölte, hogy a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Xavier Pascual Fuertes lesz a Veszprém vezetőedzője, aki még aznap bejelentette, hogy távozik a Dinamo Bucuresti csapatától. A spanyol tréner kinevezése egyben a jelenlegi vezetőedző, Momir Ilics és Gulyás Péter távozását jelentette volna.

Az edzőpáros 2021 júniusa óta irányította a csapatot, amely az elmúlt három évben a bajnokságot és a SEHA Ligát kétszer, a Magyar Kupát háromszor nyerte meg, a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe pedig egyszer jutott be.

Miután az idei BL-negyeddöntőben a bakonyiak alulmaradtak a későbbi ezüstérmes dán Aalborggal szemben, a szurkolók előbb tüntetésen, majd petícióban követelték, hogy a vezetőség ne hosszabbítsa meg a két edző szerződését. Ezt követően előbb Sevinger Zsolt cégvezető, majd Csík Zoltán vezérigazgató távozott posztjáról.

Pénteken derült ki, hogy megvalósul a szurkolók kívánsága. A klub bejelentette, Iliccsel elválnak az útjai, Gulyás Péter pedig visszatér a veszprémi utánpótlásba.

– Mindig nehéz egy ilyen döntést meghozni, de a jelenlegi helyzetben ezt meg kellett tennünk a klub érdekében – idézi a Telekom Veszprém honlapja Bartha Csabát, a múlt szerdán kinevezett vezérigazgatóját. Hozzátette, hogy a jövőben a játékoskeretet és az edzői stábot sokkal korábbi időszakban kell kialakítaniuk, ez a klubnak és az érintett személyeknek is közös érdekük.

– Korábbi játékosokként és edzőkként fantasztikus pillanatokat éltünk át Veszprémben. Nagy megtiszteltetés volt egy ilyen neves klubnál játékosként, majd edzőként dolgozni, és lehetőséget kapni, hogy együtt számos címet és trófeát megnyerjünk – áll Momir Ilics és Gulyás Péter közös közleményében. Hozzáfűzték, nagy köszönet illeti a játékosokat is, nélkülük ugyanis nem sikerült volna elérniük a célokat, végezetül kifejezték hálájukat a szurkolók támogatásáért.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.