Lemondta a válogatottságot a Fradi kulcsfigurája, balhé van a háttérben

Határozatlan időre lemondta a válogatottságot a Ferencváros futballistája, Adama Traoré. A Fradi mali támadója több csapattársával együtt bojkottálja a nemzeti csapatban való szereplését, ami válaszlépés arra, hogy a szövetség kizárta az együttesből a jobb körülmények érdekében a hangját felemelő Hamari Traorét.

2024. 07. 13. 15:43
DIBUSZ Dénes; TRAORÉ, Adama; CIVIC, Eldar; MAKRECKIS, Cebrail
A Fradi futballistája, Adama Traoré (középen) lemondta a szereplését a mali válogatottban egy belviszály miatt. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy a balhé a mali labdarúgó-válogatott háza táján, s ebből már a Fradi kulcsfigurája, az 56-szoros válogatott Adama Traoré sem maradhatott ki, aki több csapattársával együtt határozatlan időre lemondta a szereplését a nemzeti csapatban.

TRAORÉ, Adama; ROMDAN, Mohamed Alí Ben
Adama Traoré a Fradi színeiben továbbra is fontos játéks lehet. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Az ügy előzménye az volt, hogy a spanyol Real Sociedadban szereplő Hamari Traoré a közösségi médiában kritizálta a válogatottnál uralkodó körülményeket. Kijelentései miatt a szövetség vezetői szerették volna kérdőre vonni őt, ám a játékos nem jelent meg a találkozón, ezért végül ideiglenesen kizárták őt a válogatottból.

Hamari nem is volt tagja a mali együttes legutóbbi keretének, Adama Traoré viszont pályára is lépett júniusban mindkét afrikai világbajnoki selejtezőn (Ghána ellen 2-1-re kikaptak, Madagaszkár ellen 0-0 lett az eredmény).

Adama Traoré is a tiltakozók között

A mali játékosok Hamari kizárása miatt válaszlépésként egységes üzenetet tette közzé a közösségi médiában, amelyben határozatlan időre lemondták a szereplésüket a nemzeti csapatban. A Fradi játékosa is megosztotta a bejegyzést.

„A nemzeti csapat játékosai nevében jelezzük, hogy az összes korábbi döntésünket közösen hoztuk meg, nem pedig Hamari Traoré egy személyben. Ezt szem előtt tartva tájékoztatjuk a szövetséget, hogy lemondjuk a válogatottságot, amíg az eltiltást nem oldják fel” – fogalmaztak a közleményben.

Mali az ősszel Mozambikkal, Szvázifölddel és Bissau-Guineával küzd meg az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében, majd jövő márciusban folytatja szereplését a 2026-os világbajnokság selejtezősorozatában, amelyben jelenleg négy forduló után 5 ponttal csoportja negyedik helyén áll.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.