Az angolok tini középpályása egy mai hírrel viszi a show-t + videó

A még csak 19 éves Kobbie Mainoo hatalmas értéke a Manchester United futballcsapatának, és ez az érték még tovább emelkedhet az Európa-bajnokság után. Mainoo ugyanis az Eb-n a legpontosabban passzoló középpályás, de még ez sem minden az esetében.

2024. 07. 09. 15:19
UEFA EURO 2024 quarter-finals - England vs Switzerland
Kobbie Mainoo remekül játszik az Eb-n Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Opta adatbázisa az 1980-as Európa-bajnokság óta tartalmaz adatokat, és ma megtudhattuk, hogy Kobbie Mainoo passzpontossága történelmi léptékben szenzációs a németországi kontinenstornán. Az angol válogatott és a Manchester United 19 éves középpályása az Eb-n eddig 138-szor passzolt, és 133-szor a csapattársához ment a labda. Ez 96 százalékos pontosság, és az 1980-as kezdetek óta ilyent még egyetlen középpályás sem mutatott fel azok közül, akiknek legalább száz passza volt! Joggal ámuldozik a futballvilág.

UEFA EURO 2024 - Round of 16 - England vs Slovakia
Ha Mainoo passzol, szinte biztos, hogy jó helyre megy a labda. Fotó: EPA/Christopher Neudorf

Mainoo piaci értéke 50 milló euró – egyelőre

Kobbie Mainoo piaci értékét a Transfermarkt 50 millió euróra teszi, ami az Eb után még tovább emelkedhet. (Tavaly év végén még csak hatmillió euró volt.) Főleg akkor, ha szerdai, hollandok elleni elődöntő előtt álló angol válogatott megnyeri az Eb-t, és ehhez Mainoo az eddig mutatott kiváló teljesítménnyel járul hozzá.

 

 

Kobbie Mainoo a Premier League-ben így varázsol:


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.