A franciák Yamalt cukkolták, a tini stílusosan vágott vissza

Bár eddig a francia válogatott teljesítményére lehetett panasz a németországi Európa-bajnokságon, mégis a gallok futballistája, Adrien Rabiot üzent a spanyol titán Lamine Yamalnak, hogy ellenük többet kell mutatnia, ha a döntőbe vágyik. A 16 éves játékos csendben válaszolt tapasztalt kollégájának.

2024. 07. 09. 10:35
Lamine Yamal már bizonyított az Európa-bajnokságon
Lamine Yamal már bizonyított az Európa-bajnokságon Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kétséges, hogy az Európa-bajnokság kedd esti elődöntőjének (21.00, tv: M4 Sport) résztvevői közül eddig a spanyol válogatott nyújtotta a meggyőzőbb teljesítményt. A másik fél, azaz a franciák középpályása, Adrien Rabiot a hétfői sajtótájékoztatón mégis azt találta mondani, hogy a spanyolok egyik játékosának kell javulnia.

Rabiot szerint a franciák megnehezítik majd Yamal dolgát
Rabiot szerint a franciák megnehezítik majd Yamal dolgát (Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton)

– Ha Lamine Yamal az Európa-bajnokság döntőjében akar szerepelni a spanyol válogatottal, akkor többet kell mutatnia ellenünk, mint azt eddig tette. Nyomást fogunk helyezni rá, hogy kényelmetlenül érezze magát a pályán – ígérte a Juventustól való távozása óta új klubját kereső játékos.

Nos, míg Rabiot a franciák legutóbbi meccsét, a Portugália ellen tizenegyespárbajban megnyert negyeddöntőt kihagyta, addig Yamal 16 évesen elmondhatja magáról, hogy ő osztotta ki a legtöbb gólpasszt (3) az Európa-bajnokságon. A spanyolt tinit már a németek elleni negyeddöntő előtt is elővették. Akkor a Nationalelf egykori futballistája, Jens Lehmann mondta azt, hogy a spanyoloké egy tapasztalatlan csapat. Toni Kroos vette védelmébe az ellenfelet, Yamal pedig annyit mondott erről, hogy az ehhez hasonló beszólások motiválják őt, és majd a pályán megmutatják, mire képesek.

Yamal csendesen üzent

Meg is mutatták. A spanyolok hosszabbítás után 2-1-re verték a németeket, most pedig a franciák következnek. Yamalhoz minden bizonnyal eljutottak Rabiot szavai. Nem háborgott, de vélhetően a francia játékosnak címezte az Instagram-történetben közzétett üzenetét:

– Csendben mozogj, csak akkor beszélj, ha sakk-mattot mondhatsz.

Lamine Yamal tehát ismét hagyja, a szavak helyett a tettek beszéljenek. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.