„Milák minden lépését megtervezte ebben a háborúban”

Hargitay András szerint Milák Kristóf megvédi a címét a 200 méteres pillangóúszásban. A magyar úszósport legendájának, korábbi szövetségi kapitányának ez a legerősebb kijelentése a párizsi olimpia előtt. Bármennyire is furcsa és követhetetlen Milák felkészülése, Hargitay szerint Milák pontosan tudja, hogy mit csinál, nem rögtönöz, minden lépését megtervezte. Podcast a magyar úszók olimpiai esélyeiről.

2024. 07. 26. 5:47
Hargitay András
Hargitay András szerint Milák Kristóf tudja, mit csinál Fotó: Székelyhidi Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milák Kristóf jelenség. Meg fogja nyerni az olimpiát, ebben hiszek – jelentette ki Hargitay András világbajnok, olimpiai bronzérmes úszó, a magyar sport egyik legendája, aki a párizsi olimpia idején az Origó, a Magyar Nemzet és a Bors munkáját segíti szakértőként.

Hargitay András a saját versenyzői pályafutása és későbbi példák, többek között Hosszú Katinka példája alapján az olimpiai versenyzést, sőt már a felkészülés során az odavezető utat háborúhoz hasonlította a hatalmas tét, figyelem okán.

Mit üzennek az időeredmények?

Íme, a legfontosabb tudnivaló a 200 méteres pillangóúszás olimpiai versenye előtt.

Világcsúcs:
Milák Kristóf 1:50,34 perc (a 2022-es vb-n)

Milák 2024-es eredményei:

  • április, ob: 1:54,90 
  • május, Mare Nostrum, Barcelona: 1:55,67 
  • május, Mare Nostrum, Monte-Carlo: 1:53,94 
  • június, Eb, Belgrád: 1:54,43 

A 2024-es nemzetközi rangsor:

  1. Honda Tomoru (Japán) 1:53,88
  2. Milák Kristóf 1:53,94 
  3. Terakado Genki (Japán) 1:54,07
  4. Leon Marchand (Franciaország) 1:54.08
  5. Giaconomo Carani (Olaszország)  1:54.34 
  6. Ilya Kharun (Kanada) 1:54.41 

Márton Richárd (1:55,76) nincs benne az első 20-ban.

 

Hargitay András szerint Milák tudatosan viselkedik

Milák Kristóf idén tehát még három másodpercre sem tudta megközelíteni a legjobb eredményét, ám ezzel az idővel is a második helyen áll az idei világranglistán.

Hargitay András szerint ezeknek az eredményeknek nincs jelentőségük, mert az országos bajnokságon és az Európa-bajnokságon is győzött és az első helyhez ez az eredmény is elég volt. Mi több, szerinte Milák tudatosan választotta a felkészülés ezen formáját.

A vidcastban természetesen beszéltünk a magyar úszócsapat másik ásza, Kós Hubert esélyeiről is, szóba került Németh Nándor, továbbá a csupán 15 éves Jackl Vivien, aki Hargitay András szerint meglepetést okozhat.

Íme, a teljes beszélgetés

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.