Nagy a riadalom a magyar csapatnál – „Csenge és Lili végignézték az egészet…”

Rossz hír érkezett a párizsi olimpiáról: a magyar tornászválogatott orvosának közlése szerint a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia megsérült csütörtöki pódiumedzésén, így kérdésessé vált szereplése az ötkarikás játékokon. Ha nem tud indulni, akkor az ittthon maradt tartalék Székely Zója „szinte biztosan” beugorhat a helyére – mondta Draskóczy Imre női szövetségi kapitány. Ám már vasárnap be kellene ugrania, akkor lesz a női selejtező.

2024. 07. 26. 6:34
Kovács Zsófia érkezik az olimpiai faluba
Kovács Zsófia érkezik az olimpiai faluba Fotó: MOB/Molnár Ádám
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halasi Tamás a közmédia helyszíni stábjának elárulta, Kovács Zsófia korábban már műtött térde sérült meg a leugrásnál. Pénteken 9.30-kor MRI-vizsgálaton vesz részt, ezt követően lesz pontos diagnózis, jelenleg kérdéses az olimpiai szereplése – közölte az M4sport. Mint ismert, a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia szeptemberben súlyos sérülést szenvedett, elszakadt a keresztszalag a térdében, ezért nem vehetett részt októberben a belgiumi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A 24 éves dunaújvárosi tornásznő műtétje sikeres volt, a felépülése a tervek szerint haladt, de idén a májusi kontinensbajnokságon, az országos bajnokságon és a világkupaversenyeken sem indult.

Kovács Zsófia felemás korláton itt még egy hazai versenyen
Kovács Zsófia itt még egy hazai versenyen. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Az olimpiára Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge névre szóló kvótát szerzett, de válogatottunk kiharcolt egy nem névre szóló kvótát is, amit Kovács Zsófia kapott, miután június végén a bukaresti nemzetközi versenyen felemás korláton jobban szerepelt, mint az Eb-ezüstérmes Székely Zója. A román fővárosban a selejtezőben Székely ért el magasabb pontszámot, Kovács csak első számú tartalék volt, egy visszalépés miatt végül mégis szerepelhetett a döntőben, ahol megelőzte Székelyt. Aki ezt érthetően nehezen dolgozta fel.

 

Kovács Zsófia helyére Székely Zója ugrik be?

Székely korábban a Nemzeti Sportrádióban arról beszélt, hogy tartalékként készül az ötkarikás játékokra, és tudomása szerint a becserélésének nincs időkorlátja. 

Draskóczy Imre szövetségi kapitány a közmédia helyszíni stábjának most úgy fogalmazott, amennyiben Kovács Zsófia nem tud versenyezni, „szinte biztosan” lehet még cserélni, kérdés, hogy erre Székely Zója is készen áll-e.

– A pódiumedzésen Kovács Zsófi kezdett felemás korláton, szép gyakorlatot mutatott be, mi Zsófi edzőjével, Trenka Jánossal úgy láttuk, hogy a leugrása is rendben volt, de Zsófi a lábához kapott és sajnos megsérült a műtött lába. Az orvosi team azonnal kezelésbe vette, pénteken reggel 9.30 órakor kerül sor az MRI-vizsgálatra, amely biztosabb diagnózist ad, és ez után dönt az orvosi team a további teendőkről. Egyéb vonatkozásban a MOB és a Magyar Tornaszövetség vezetői döntenek. Csenge és Lili végignézték az egészet, természetesen ők is a hatása alá kerültek, de megpróbáltuk őket felrázni. Trenka János Zsófi mellett maradt, míg én a másik két versenyzővel maradtam. Sikerült elérni, hogy csak magukra és a gyakorlataikra figyeljenek, büszke vagyok rájuk, mert ami elvárható tőlük, azt hozták a pódiumedzésen – nyilatkozta Draskóczy  Imre a Magyar Tornaszövetség közösségi oldalán.

 

A női selejtezőt vasárnap rendezik meg az olimpián, a magyarok az 5. csoportban lépnek szerekhez, ami azt jelenti, hogy a hét utolsó napján késő este lesznek meg az eredmények. A férfiaknál Mészáros Krisztoferért szoríthatunk. A Győri AC tornásza sikeres pódiumedzésen van túl Párizsban, ő hat szeren indul, és a selejtezője szombaton lesz.

FRISSÍTÉS!!!

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.