A kukkolásnak nagyon súlyos következménye lett az olimpián

Egy „kémkedéses” botrány a párizsi olimpián elsöpörte a címvédő kanadai női labdarúgó-válogatott szakvezetését. Az új-zélandi csapat edzését drónnal megfigyelő észak-amerikaiaktól előbb a másodedzőt és a videóelemzőt küldték haza, de Bev Priestman szövetségi kapitány sem úszta meg a botrányt.

2024. 07. 26. 8:54
A kanadaiak a győzelemnek örülhetnek, de mindenki a borányukról beszél
A kanadaiak a győzelemnek örülhetnek, de mindenki a borányukról beszél Forrás: X/CANWNT
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kanadai női labdarúgó-válogatottnál sajátosan értelmezik a videóelemzést, és úgy gondolták, hogy a legfrissebb felvételekre van szükségük az első ellenfelükről. Egészen hihetetlen történet, hogy hétfőn St. Etienne-ben egy drónt vetettek be, hogy kiderítsék, mit is tud az új-zélandi válogatott. Ám az óceániai csapat tagjai kiszúrták a felettük röpködő masinát, egyből jelentették az esetet, a rendőrség pedig példás gyorsasággal lefülelte a kukkolót. S kiderült, hogy az illető a kanadaiakhoz köthető. A botrány az első körben Jasmine Mander másodedzőt és Joseph Lombardi videóelemzőt söpörte el, akiket a Kanadai Olimpiai Bizottság azonnal hazaküldött. De itt nem állt meg a lavina, Bev Priestman szövetségi kapitányt is maga alá temette.

Bev Priestman
Bev Priestman már nem a címvédő Kanada szövetségi kapitánya

 

 

Kanada a meccset megnyerte, de szégyenben

Az A csoportban csütörtökön lejátszott Kanada–Új-Zéland találkozón már Priestman egy másik segítője, Andy Spence irányította a kanadai csapatot, amely 1-0-s hátrányba került, de végül 2-1-re győzött. A folytatásban is Spence vezeti a kanadai csapatot, Bev Priestman szövetségi kapitányt pedig eltávolították a válogatott mellől.  S az is napvilágra került, hogy a kanadaiak nem először kémkedtek – mi több, a férfiválogatottjukat is ezzel gyanúsítják…

A 38 éves Bev Priestman 2020 óta irányította a kanadai női válogatottat, a 2021-es tokiói olimpián is ő vezette a csúcsra.

A csoport másik mérkőzésén Franciaország 3-2-re nyert Kolumbia ellen.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.